Извънредни заседания на COVID щабовете в част от големите градове

...
Извънредни заседания на COVID щабовете в част от големите градове
Коментари Харесай

Ще се наложи ли задължителна ваксинация у нас?

Извънредни съвещания на Коронавирус щабовете в част от огромните градове на страната. Болниците стартират подготовка за четвърта вълна на инфектирани и откриване на спомагателни кревати за инфектирани. А специалисти предупредиха- това ще е пандемията на младите и неимунизираните.

965 567 души – толкоз са имунизираните с две дози у нас. Данните са от единния информативен портал. Цифрите споделят, че към 85% от българите не са имунизирани. За съпоставяне – към половината от популацията в Европа е със приключен ваксина ционен цикъл.

У нас ваксини има. Избор коя да употребяваме – също. Само искащи да се имунизират – няма, споделят лекарите. И прибавят, че е на разположение действителна заплаха до седмици Делта разновидността на COVID-19 да ни върне на стълбите на болничното заведение, където да чакаме банкет.

Време ли е за по-рестриктивни ограничения, с цел да се форсира ваксина цията? Такива към този момент са факт в Западна Европа. Факт, който провокира и многохилядни митинги. Във Франция, Гърция и Италия излязоха на улицата против наложителната ваксина ция, както и против задължението за документ за негативен тест при посещаване на публични места.

На Ботуша митингите са провокирани от решението на управляващите от 6-ти август достъп до публични места да имат само хора, които имат „ зелен документ ”. Очаква се ограниченията да бъдат затегнати още повече в края на август.

Очаква ни четвърта вълна, предизвестяват учените по света и у нас. Според специалистите най-засегнати от Делта разновидността са хората на възраст сред 20 и 30 години.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР