Извънредната ситуация и любовта към киното вдъхновиха Любомир Ангелов, Ники

...
Извънредната ситуация и любовта към киното вдъхновиха Любомир Ангелов, Ники
Коментари Харесай

Първото автокино в Европа ще бъде открито в София

Извънредната обстановка и любовта към киното въодушевиха Любомир Ангелов, Ники Станчев и Давид Леви да съживят магията на автокиното, написа kanal3.bg. Тримата запалянковци сътвориха първото автокино в София. Вижте какво описаха тримата за рубриката " Изкуство по време на пандемия " и Ивелина Кунчева.

Любомир Ангелов показа следното: " Идеята се роди изключително в един следобяд след работа. Чудехме се какво да вършим по време на пандемията. За 10 дни направихме първото автокино в София. Мерките за сигурност са по този метод – до момента в който си седят в колите, нямат достъп до други хора. Идват хора от Кюстендил, Варна, Плевен, Благоевград ".

От своя страна Даниел Леви разяснява: " Автокиното е нещо ново за България, компенсираме неналичието на опит с жадност за просвета, нямаме илюзии за облага. Автокиното е неразделна част от американската просвета след Втората международна война през 50-те години, когато хората не са желали да слизат от колите си. Искаме да дадем отговор на жаждата на хората за просвета, без никакъв риск за здравето им. И тримата имаме нови хрумвания всеки ден. Предстоят уикенди и вечери, отдадени на разнообразни страни – италианско кино, съветско, американско – към 4 юли, израелско също ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР