Извънредна среща на Г-7 ще обсъди нова военна помощ за

...
Извънредна среща на Г-7 ще обсъди нова военна помощ за
Коментари Харесай

Извънредна среща на Г-7. Помощ за Зеленски?

Извънредна среща на Г-7 ще разиска нова военна помощ за Украйна. Лидерите на страните от Г-7-те ще проведат изключителна виедосреща поради съветските бомбардировки против Украйна. В нея ще се включи и украинският президент Володимир Зеленски.

Зеленски прикани за такава среща немския канцлер Олаф Шолц, защото Германия ръководи Г-7. Според представител на английския министър председател Лиз Тръс видеосрещата може да се организира още през днешния ден.
-->
Зеленски сигнализира международната общественост и прикани за поддръжка след всеобщите ракетни набези против енергийна инфраструктура и цивилен обекти като жилищни здания, паркове и музеи. При ударите починаха минимум 11 души, а десетки бяха ранени.

„ Украйна не може да бъде сплашена. Само още повече да бъде обединена. Украйна не може да бъде спряна ”, сподели Володимир Зеленски в прочувствено видеообръщение, публикувано в обществените мрежи и записано от мястото на един от съветските ракетни удари в Киев.

заяви, че е разговарял по телефона с американския президент Джо Байдън за доставка на системи за противовъздушна защита след масираните съветски ракетни удари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР