Извънреден вот тече в Националния съвет на БСП, той е

...
Извънреден вот тече в Националния съвет на БСП, той е
Коментари Харесай

Само в Марица: Извънреден вот в БСП, Радев чака 85 гласа

Извънреден избор тече в Националния съвет на Българска социалистическа партия, той е от една точка и е пуснат тази заран в 7,55 часа. До края на деня би трябвало да бъде решено дали партията позволява на Янаки Стоилов да заема поста на правосъден министър в служебния кабинет на Румен Радев.

За утвърждението са нужни 85 гласа, като членовете на Съвета могат да гласоподават по два метода - да се подпишат персонално или да разпечатат протокола, попълнят, сканират и пуснат по мейл.

Вероятно това бави оповестяването на ново държавно управление, оповестиха източниците на " Марица ". Все отново има няколко разновидността, защото Радев не може да чака безпределно.

Единият е президентът да разгласи състава на държавното управление с уточнението, че при Янаки Стоилов тече процедура. Дори в случай че инцидентно от Националния съвет на Българска социалистическа партия не пуснат съпартиеца си, а това наподобява съвсем необикновено, юристът не е задължен да се съобрази с решението.

От алените дадоха образец Деница Златева, която не е имала решение за вицепремиер, само че стана подобен в кабинета на проф. Огнян Герджиков.

Източници оповестиха, че публично указът може да бъде с утрешна дата от чисто законова позиция. Юристи почистват по кое време тъкмо изтича мандата на държавното управление, с цел да бъде хваната датата 11 юли. Тя към този момент беше посочена като такава на нови избори.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР