Изваждането на нова трудова книжка след загуба или унищожаване на

...
Изваждането на нова трудова книжка след загуба или унищожаване на
Коментари Харесай

Ще си вадим по-лесно дубликат на трудовата книжка

Изваждането на нова трудова брошура след загуба или заличаване на остарялата към този момент ще става по-лесно. Работниците и чиновниците ще подават документално заявление-декларация за издаване на нова трудова брошура в съответната дирекция " Инспекция по труда ". Тези промени в Наредбата за трудовата брошура и трудовия стаж, които са част от административната промяна на кабинета, бяха признати от държавното управление през днешния ден. Досега документът се издаваше въз основа на молба. Писменото заявление-декларация се подава, когато трудовата брошура е изгубена или унищожена. В него са показва кой е изгубил документа (работникът/служителят или работодателят) и се показват данни за работодателите, при които е работило лицето.

Отново на съвещанието си през днешния ден държавното управление утвърди смяна в постановлението, с което е основан Съветът по децентрализация на държавното ръководство като съвещателен орган към Министерския съвет. След изработен разбор на резултатите от досегашното осъществяване на Стратегията за децентрализация е установена нужда от усъвършенстване на неговата работа и състав. Прецизирани са наредбите, отнасящи се до установяване на заместници в случаите, когато членовете на съвета по справедливи аргументи не могат да вземат участие в съвещанията му. С цел разширение на партньорството и съдействието в региона на децентрализацията на държавното ръководство се основава опция представители на министерства, други държавни органи и организации, регионални шефове и представители на локалното самоуправление и локалната администрация, отвън избрания непрекъснат състав на съвета, да вземат участие в неговата работа съгласно компетентността си.

За оптимизация на метода на действие на съвета се планува той да може да взема решения и неприсъствено. Организационното и техническо подкрепяне на активността на съвета е обезпечено посредством промени във функционалностите на секретариата и определянето на секретар, виновен за цялостната организация на работата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР