Изцяло свързан, управляван от изкуствен интелект, самооптимизиращ се - германският

...
Изцяло свързан, управляван от изкуствен интелект, самооптимизиращ се - германският
Коментари Харесай

Bosch отвори управляван от изкуствен интелект завод за чипове в Германия

Изцяло обвързван, ръководен от изкуствен интелект, самооптимизиращ се - немският производител на автомобилни елементи Bosch откри през днешния ден в Дрезден един от най-модерните заводи за полупроводници в света Германия на фона на трайния дефицит на значимите съставни елементи за автомобилната и софтуерна промишленост.

Инвестицията в оборудването е от 1 милиарда евро и е рекордна за компанията, която се готви за условията на производството на електрически и самоуправляващи се коли, уточнява съобщи профилираното издание " Отъмотив нюз Юръп "

Високо автоматизираните и напълно свързани машини, интегрираните процеси, комбинирани с методите на изкуствения разсъдък (AI) ще трансфорат интелигентния цех в Дрезден в справочник за Индустрия 4.0. Високотехнологичното оборудване беше публично открито с виртуалното наличие на федералния канцлер доктор Ангела Меркел, на заместник-председателя на Европейската комисия Маргрете Вестагер и на министър-председателя на Саксония Михаел Кречмер.

Очаква се заводът да стартира да създава чипове за електрически съставни елементи през юли, а през септември - и автомобилни чипове. Проектът получи 200 млн. евро държавна помощ по капиталова скица на Европейски Съюз. " Производството в Дрезден ще започва още през юли - шест месеца по-рано от плануваното. Първите полупроводници, създадени в новия цех, ще бъдат конфигурирани в електроинструментите на Бош. Производството на чипове за клиентите от автомобилната промишленост ще стартира през септември - три месеца по-рано от плануваното. Новият цех ще бъде значима част от мрежата за произвеждане на полупроводници. С него Бош укрепва позициите на Германия като софтуерна и бизнес локация ", коментира д-р Фолкмар Денер, ръководител на Управителния съвет на Robert Bosch GmbH.

250 души към този момент работят на повърхност от 72 000 кв. м. в завода за полупроводници в столицата на провинция Саксония. След довеждане докрай на строителните работи личният състав ще нарасне до към 700 души.

Bosch е водач в класацията на 100-те международни автомобилни снабдители, изготвяна от " Отъмотив нюз Юръп ", със международни продажби за 46,56 млрд.долара през 2019 година. Компанията е единственият снабдител на автомобилната промишленост, която работи интензивно върху микроелектрониката от 50-те години на предишния век. Още от 1958 година концернът създава свои лични полупроводници.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР