Изцяло обновена и завършена е часовниковата кула над сградата на

...
Изцяло обновена и завършена е часовниковата кула над сградата на
Коментари Харесай

Часовниковата кула в Сливен с обновен облик

Изцяло актуализирана и приключена е часовниковата кула над постройката на Община Сливен. За завършилия ремонт оповестиха от Дирекция „ Общинска инфраструктура “.

Дейностите по обекта се правиха по алпийски прийом. Те включваха обработка на покрива с течна хидроизолация, ново остъкляване на прозорците, ръчно разчистване и измиване на фасадите, направени са кърпежи на мазилка и по орнаментните корнизи, полагане на грунд и боядисване на цялата кула със силиконова багра, в това число, металните детайли по кулата. Част от южната фасада на постройката също бе ремонтирана и боядисана. Там бе сменена компрометираната водосточна тръба, а в част по корниза бе инсталиран гребен срещу птици.

Ремонтните действия стартираха през месец август тази година и завършиха в планувания в контракта период.

Строителството на постройката на Общината, над която се извисява най-високата часовникова кула в България, приключва през 1936 година. Три години по-късно в кулата са инсталирани механичното сърце и кръглоликият циферблат на градския часовник. И през днешния ден, тя продължава да отмерва часовете, а по традиция, всеки ден, тъкмо в 12 ч. по обяд оттова звучи Добри Чинтуловата ария „ Стани, стани, левент балкански “.

--
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР