Изцяло новият и 100% електрически SUV модел G9 на XPENG

...
Изцяло новият и 100% електрически SUV модел G9 на XPENG
Коментари Харесай

XPENG G9: Първата серийна кола с разрешение за тестове в автономен режим в Китай

Изцяло новият и 100% електрически SUV модел G9 на XPENG е станал първата серийна кола (без спомагателни модификации и външно оборудване), която е получила разрешението Guangzhou Intelligent Connected Vehicle Road Test Permit за тествания в изцяло самостоятелен режим на работа по пътищата на Китай.

В края на септември, XPeng анонсира най-новата си самодейност, наречена City Navigation Guided Pilot (City NGP), която следва тактиката на компанията за автоматизация на придвижването и се явява съответно развиване на постигнатото от марката във връзка с по-непретенциозното самостоятелно паркиране, само че в региона на магистралното придвижване.

При заложена крайна дестинация, City NGP е в положение да предложи изцяло самостоятелно придвижване, включително и следване на движещо се начело транспортно средство на безвредно разстояние, промяна на пътни ленти по навигационни или трафик аргументи, заобикаляне на спрели коли или обекти на пътя, и други. Системата разполага с функционалност за различаване и реакция на пътни знаци, прекосяване на кръстовища, включително и кръгови, тунели и безвредно разминаване с пешеходци и велосипедисти.

Петместният е с съществени габарити дължина 4891 мм, широчина 1937 мм и височина от 1680 мм, и с междуосие от 2998 мм, и се предлага с предни седалки с затопляне, вентилация и масажна функционалност, а пасажерите на задните ще би трябвало да се задоволят " единствено " с затопляне и масаж

XPENG G9 e оборудван със захранваща система 800V SiC (Silicon Carbide) платформа, което съгласно компанията е гаранция освен за извънредно бързо зареждане, само че и за свободен пробег от над 700 километра.

От XPENG анонсират, че новият SUV флагман на марката ще бъде най-бързо зареждащият се всеобщ електрически автомобил, като ще предложи опция за генерирането на 200 километра спомагателен пробег (CLTC способ на замерване) за единствено 5 минути.

Електромобилът, който е оборудван с два електромотора за обща мощ от 405 kW (550 конски сили) и въртящ миг от 717 Нм, ще бъде в положение да предложи опция за ускоряване от 0 до 100 км/ч за към 3 секунди.

От XPENG разясняват също по този начин, че разрешителното дава спомагателна независимост на развойната активност на екипа, като сериозен фактор тук са роботизираните таксита.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР