Изцяло електрическият Ford Mustang Mach-E е първото превозно средство, получило

...
Изцяло електрическият Ford Mustang Mach-E е първото превозно средство, получило
Коментари Харесай

Ford Mach-E вече с лиценз за шофиране със свободни ръце - видео

Изцяло електрическият Ford Mustang Mach-E е първото транспортно средство, получило публично утвърждение да се движи отчасти автоматизирано съгласно равнище 2 във Англия на избрани сектори от автомагистралата без интервенция на лидера. Асистиращата система Ford BlueCruise прави това допустимо.

Британското министерство на превоза утвърди потреблението на системата за уместно оборудвани магистрални сектори в Англия, Шотландия и Уелс. Тези по този начин наречени „ Сини зони “ са ясно избрани. Всеки, който има задействан BlueCruise в своя Mustang Mach-E, към този момент може да употребява 3700 километра автомагистрала в „ Сините зони “ отчасти автоматизирано, т.е. без да държи ръцете си на кормилото. Водачът обаче би трябвало да продължи да обръща цялостно внимание на трафика и към момента носи отговорност за колата.

Асистиращата система BlueCruise разрешава скорост до 130 км/ч и разпознава маркировките на платната, рестриктивните мерки на скоростта и изменящите се условия на придвижване. На тази основа тя контролира ръководството, ускорението, прекъсването и позиционирането на Mustang Mach-E в лентата. Освен това, според от скоростта, системата непрекъснато поддържа подобаваща отдалеченост от участниците в придвижването начело като даже стопира и потегля в запушване.



BlueCruise употребява инфрачервена камера, с цел да следи непрестанно дали лидерът към момента внимава какво се случва на пътя – значима функционалност за сигурност за всички пасажери в транспортното средство и другите участници в придвижването.

„ Не всеки ден можем да кажем, че бъдещето е настъпило. Но в този момент Ford BlueCruise стана първата полуавтоматизирана система от този тип, утвърдена за работа в европейска страна. Това съставлява в действителност значима стъпка за нашата промишленост “, изяснява Мартин Сандър, ръководещ шеф на Ford Model e Europe.

Всеки, който кара 2023 Mustang Mach-E в Обединеното кралство, може да отключи функционалността Ford BlueCruise за безвъзмезден 90-дневен експериментален интервал. Абонамент, който може да се задейства всеки месец, ви разрешава да употребявате BlueCruise, да вземем за пример, за дълги дистанции и ваканционни пътувания на месечна цена от £17,99.

Ford има намерение да направи BlueCruise наличен в други европейски страни в бъдеще, незабавно щом регистрационните разпореждания разрешат това. Системата следва да се употребява в няколко от моделите на марката през идващите години.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР