Изтребителите МиГ-29 и щурмоваците Су-25 може отново да прелетят в

...
Изтребителите МиГ-29 и щурмоваците Су-25 може отново да прелетят в
Коментари Харесай

Радев вдига миговете над София за 6 май?

Изтребителите МиГ-29 и щурмоваците Су-25 може още веднъж да прелетят в бойни фигури и комбинации над София за 6 май - Денят на храбростта и професионален празник на Българската войска, загатват от МО. Решението дали военният церемониал, който за пръв път от 2019 година още веднъж се връща на жълтите павета, ще е в цялостния си искра, въпреки и с оредяла бойна техника, ще бъде взето дефинитивно идната седмица.

Дори обаче главнокомандващият и генералитетът в МО, отпред с министъра, да разрешат повдигането на военната ни авиация за наслада на дребни и огромни над жълтите павета, отново може да се стигне до орязване на демонстрацията при нестабилни метеорологични условия, както се е случвало в предишното. 

И въпреки всичко, в случай че пристигна заповед " от горната страна ", тренировките на миговете и Су ще стартират 2-3 дни преди празника и отново ще изкарат хиляди по балконите в опит да зърнат летателните заложби на родните асове. 



В подобен случай единствено техниката на Сухопътните войски и вертолетите ще бъдат показани за гергьовския церемониал. 

Водосветът на бойните флагове тази година пък няма да е на площада при храма " Св. Александър Невски " до Вечния огън, а на пл. " Княз Александър Първи " поради продължаващия ремонт на жълтите павета, към този момент оповестяват от " Дякон Игнатий ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР