Източници от правителството на САЩ съобщават, че атаката на Иран

...
Източници от правителството на САЩ съобщават, че атаката на Иран
Коментари Харесай

31 души са с леки наранявания при ракетния обстрел от Иран към Израел

Източници от държавното управление на Съединени американски щати оповестяват, че офанзивата на Иран против Израел наподобява е отминала. Говорителят на израелската войска разгласи, че по-голямата част от изстреляните от Иран стотици ракети и дронове са свалени преди да доближат въздушното пространство на страната. Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху беседва по телефона с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, оповестява.

От Йерусалим кореспондентът на CNN Ник Робъртсън цитира военния министър, че борбата с Иран към момента не е завършила. „ Това не значи безусловно, че ще има отговор от страна на Тел Авив, само че наподобява, че множеството отзиви сочат в тази посока. Министър-председателят на Израел разисква с военния кабинет и те ще решат какъв ще бъде отговорът. Чухме от министъра на защитата на Съединените щати Лойд Остин, че неговият сътрудник Йоав Галант му е съобщил, че в случай че Израел счита да нанесе ответен удар по Иран, Съединените щати ще бъдат осведомени ” , цитира Робъртсън и добави, че има известна информация за броя на ранените.

По данни на израелските служби за незабавна помощ към 31 души са получили леки пострадвания, някои от тях са били признати в болница. Седемгодишно момиче е получило съществени пострадвания на главата. Те са ранени от падащи шрапнели, за които имаше информация и по-рано.

„ Мисля, че сега това е систематизираната картина за това какво се случва и каква ще бъде реакцията на израелското държавно управление. Чухме представителят на израелската войска Даниел Хагари който съобщи, че 99% от изстреляните над 300 ракети са били прихванати. Балистичните ракети, дребното, от които са съумели да преминат, са се приземили във военновъздушна база в центъра на Израел, в пустинята Негев. По думите на Хагари базата продължава да работи, самолетите към момента изхвърчат, само че към момента нямаме цялостна оценка за нанесekите вреди. Според Хагари те са незначителни, нанесени са от балистични ракети. Той споделя и че множеството ракетите, които са съумели да преминат, са попаднали най-вече в тази военновъздушна база ” , съобщи Робъртсън.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР