Източник: УСБАЛО Лекари от Университетска специализирана болница за активно лечение

...
Източник: УСБАЛО Лекари от Университетска специализирана болница за активно лечение
Коментари Харесай

Отсраниха тумор от бъбрека на жена с тежко затлъстяване

Източник: УСБАЛО

Лекари от Университетска профилирана болница за интензивно лекуване по онкология отстраниха израстък от бъбрека на жена с тежко затлъстяване. 63-годишната пациентка е избавена посредством лапароскопска интервенция, която е била единственият късмет за лекуване поради съпътстващите й затруднения.

Жената, която страда от тежка форма на затлъстяване, е постъпила в болничното заведение с тегло 125 кг., при растеж от 150 см. Също по този начин е претърпяла две предхождащи интервенции за перитонит.

Извършването на отворена интервенция за премахване на тумора на левия на пациентката е било много рисковано. Затова експертите са пристъпили към лапароскопска процедура.

„ Интервенцията продължи три часа, при нея премахнахме левия бъбрек, на който имаше израстък, огромен към 10 см. “, изясни доктор Владислав Янков, основен помощник в Клиниката по обща и коремна хирургия.

Лекарите са създали парааортална дисекция, с цел да отстранят лифните възли.

От УСБАЛО оповестиха, че дамата е изписана от болничното заведение в положително положение.

Ракът на бъбрека е относително рядко и подло заболяване. При него нормално няма признаци и по тази причина се открива в по-късен етап. В случаите, когато се появяват такива, това са кръв в урината и болежка. Най-сигурният метод за ранното разкриване на диагнозата са постоянните профилактични прегледи при уролог.

Свързани публикации.. Тумор на бъбрека - работи тайно 0 Откриха център на пациента в УСБАЛО 0 Синдром на Патау - характерности 0

Тютюнопушенето, работа с анилин, азбест, свръх банкет на аналгетици, поликистоза с бъбречна непълнота и балканска нефропатия (хронично интерстициално инфектиране на бъбречния паренхим), са главните рискови фактори за образуването на тумори в бъбреците.

Лечението на рака на бъбрека е основно оперативно. Лекарите могат да изберат радикална интервенция (премахване на целия бъбрек) или органосъхраняваща според от стадия на туморния развой.

Химио- и лъчетерапията освен това онкологично заболяване са неефективни.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР