Източник: УМБАЛСМ Пирогов Неврохирурзи от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ спасиха

...
Източник: УМБАЛСМ Пирогов Неврохирурзи от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ спасиха
Коментари Харесай

Лекари от Пирогов спасиха дете със спукан череп

Източник: УМБАЛСМ " Пирогов "

Неврохирурзи от УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ избавиха живота на 7-годишно момче със спукан череп. Това оповестиха от прсцентъра на болничното заведение и прецизираха, че то е паднало неприятно от колело.

Детето, което е от Монтана, е докарано по неотложност в нощта на 30 април против 1 май. Лекарите му създали високоспециализирани проучвания, които посочили, че момчето има открита импресионна фрактура - тежко строшаване на черепа с прилепяне на мозъка . То наложило незабавна интервенция.

Операцията е осъществена от доктор Петър Илков и екипът му, с анестезиолог доктор Боряна Янева. Лекарите прекарват в операционната цяла нощ.

След интервенцията, детето е настанено за лекуване в Детската реанимация на „ Пирогов “, където е сложено под дейни интензивни грижи и наблюдаване. По думите на медиците, грижещи се за него, то към този момент е в схващане и се се възвръща добре.
Свързани публикации.. Деца подариха инсталация на Пирогов 0 Пирогов с неповторима инсталация за най-малките пациенти 0 Над 1 800 души в Пирогов по празниците 0

Междувременно, деца подариха скъпа инсталация на Детската хирургия на УМБАЛСМ „ Пирогов “ - актуален нож за рязане на тъкани с генератор, който подсигурява минимална контузия и оптималната сигурност по време на работата. Парите за апаратурата са събрани посредством продажба на мартеници.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР