Източник: УМБАЛ Света Анна Министър Кирил Ананиев награди доц. Божидар

...
Източник: УМБАЛ Света Анна Министър Кирил Ананиев награди доц. Божидар
Коментари Харесай

Удостоиха доц. Божидар Финков със Златен почетен знак

Източник: УМБАЛ " Света Анна "

Министър Кирил Ананиев награди доцент Божидар Финков със Златен почетен знак I-ва степен на Министерството на здравеопазването. Той се дава за повсеместен принос в опазването на здравето на Република България.

„ Всичко, което съм постигнал е благодарения на хората, с които съм работил. Най-важен е екипът “, уточни доцент Божидар Финков при приемането на оценката и благодари за високото самопризнание.

„ Адмирации за всичко, което сте създали за развиването на българското опазване на здравето. Вие сте освен извънреден експерт и учредител на инвазивната кардиология у нас, само че и човек с голямо сърце. За мен е чест да Ви връча почетния знак на здравното министерство “, сподели от своя страна Кирил Ананиев по време на формалната гала в Министерство на здравеопазването.



Източник: Министерство на здравеопазването

Доц. Божидар Финков приключва медицина в Медицинската академия – София

през 1971 година От 1976 година е помощник към Катедрата по сърдечно-съдови болести в Националния център за сърдечносъдови болести към МА, а от 1982 година работи поредно като старши помощник и основен помощник към Катедрата. Специализирал е инвазивна кардиология в университетските лечебни заведения в Прага и във Франкфурт на Майн, Женева, Мюнхен, Хамбург, Берлин, Лайден, Кливлънд и Индианаполис. През 1992 година пази докторат и е определен

за доцент по

кардиология. В интервала 1997 година – 2000 година е заместник-директор на Националния център за сърдечносъдови болести.

Свързани публикации.. Проф. Радослав Гайдарски получи Златен почетен знак I степен 0 НЗОК: Ананиев няма пълномощия за оставката на проф. Камен Плочев 0 Проф. Венцислав Мутафчийски поема публично ВМА 0 Задълженията на НКБ са 7,7 млн. лева 0

В интервала 2001 – 2003 година е министър на опазването на здравето. От тогава до момента доцент Финков работи като кардиолог в Университетска болница „ Света Анна “, София . През 2005 година основава Клиниката по кардиология към УМБАЛ „ Света Анна “

чийто шеф е до през днешния ден.

Доц. Божидар Финков има оповестени над 60 научни проучвания в български и непознати профилирани медицински издания. Той е народен съветник по инвазивна кардиология.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР