Източник: УМБАЛ Св. Анна - София АД Жена, получила мозъчна

...
Източник: УМБАЛ Св. Анна - София АД Жена, получила мозъчна
Коментари Харесай

Лекари спасиха родилка с мозъчна тромбоза

Източник: УМБАЛ " Св. Анна " - София АД

Жена, получила мозъчна тромбоза по време на бременността, бе избавена от лекарите в УМБАЛ "Св. Анна "-София АД. В резултат на комплицирана инвазивна процедура, извършена от мултидисциплинарен екип на 5 януари, включващ инвазивен кардиолог, невролог, анестезиолог и гинеколог, през днешния ден тя е родила крепко бебе. Това заяви пред публицисти доктор Красимира Жекова, шеф на Родилно поделение на болничното заведение.

Детето се е появило посредством цезарово сечение, тъкмо в 12,12 часа. Калина е с съвършените ограничения - 3160 грама и 50 см. Тя и майка й са добре, увериха лекарите.

Мозъчната венозна тромбоза се среща относително рядко, само че може да аргументи съществени последици, както за бременната, по този начин и за плода й. Наблюдава се в късна бременност и ранен пуерпериум. Тогава са на разположение занимателен кръвен ток във венозната система, застой в дребния кръг на кръвообращението, нараснало интракраниално налягане. Симптомите може да са многообразни и да затруднят клиничната картина. Някои от най-срещаните са гадене, повръщане, невроза, меланхолия. Лабораторните проучвания, КАТ, ЯМР и други имат огромно значение за установяване на лекуването, което се реализира посредством антикоагуланти.

Източник:

УМБАЛ „ Св. Анна “ – София АД

Общо 862 са ражданията в Родилното поделение на УМБАЛ „ Св. Анна “ – София АД за миналата 2017 година. Това прави близо 5 процентен растеж, по отношение на 840 раждания през остарялата 2016 година. „ Растежът е изключително незабравим при общата наклонност на фрапантен спад в раждаемостта у нас “, показа още доктор Красимира Жекова.
Свързани публикации.. Здравеопазване по български - какво се случи през 2017 година? 0 Най-много бебета се родиха в Майчин дом през 2017 година 0 Как протича раждането? 0

Припомняме, че всяка година Родилното поделение на болничното заведение бива осветено на Бабинден, който се счита за празник на работещите в родилната помощ. Вчера доктор Красимира Жекова сигнализира, че има потребност от нови фрагменти измежду акушерките, само че все по-малко младежи се интересуват от специалността. Но се похвали, че майчината смъртност в болничното заведение е сведена до нула.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР