Източник: СБАЛАГ “Майчин дом Лекарите от СБАЛАГ “Майчин дом” отстраниха

...
Източник: СБАЛАГ “Майчин дом Лекарите от СБАЛАГ “Майчин дом” отстраниха
Коментари Харесай

Отстраниха 17-килограмов тумор на жена в Майчин дом

Източник: СБАЛАГ “Майчин дом ”

Лекарите от СБАЛАГ “Майчин дом” отстраниха близо 17-килограмов недоброкачествен израстък от коремната празнина на пациентка. 47-годишната жена, която е от Самоков, към този момент е в устойчиво положение. Няма заплаха за живота й.

Заради размерите на тумора, доцент доктор Божидар Славчев, доктор Светлозар Славов и доктор Наталия Петракиева, които направили интервенцията, работили доста точно. Лекарите допускат, че дълго време пациентката е имала недоволства за отичане и болки в корема.

Вероятно дълго време

пациентката

е била с недоволства от последователно отичане на корема и неопределени болки. “Туморът на пациентката през днешния ден също беше недоброкачествен, въпреки и с начална промяна, която обаче открихме чак след разсичане на кистата. Това води до позитивна прогноза за пациентката, щом по повърхността образуванието нямаше пробив на злокачествените трансформации”, споделя доктор Славов след интервенцията.

Злокачествените тумори имат наклонност за

бърз напредък

и инфилтрация на прилежащи тъкани и органи, както и за метастазиране в далечни тъкани и органи. Такъв тип израстък е евентуално гибелен, по тази причина е нужно незабавно да бъде остранен. След това експертите могат да слагат дефинитивна диагноза.

Свързани публикации.. Безплатни прегледи в Майчин дом 0 Майчин дом с безвъзмездни прегледи за рак на маточната шийка 0 Откриха обновената послеродилна клиника на Майчин дом в София 0

Лекарите са създали цялостна хистеректомия, с цел да лимитират шанса за развиването на други тумори. “Подобни образования могат да се развият толкоз доста, в случай че не обърнеш

внимание. Голяма част от дамите с овариални тумори мислят, че напълняват и по тази причина им е тежко и не се съветват с доктор навреме”, изяснява доктор Славов.

“Туморните обединения в корема могат да се видят при профилактичен гинекологичен обзор. Понякога не може да се дефинира точко от къде е тръгнал, в случай че е доста огромен, само че несъмнено се вижда съществуването му и се минава към премахване, което може да избави живота на пациентките “, добави още той.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР