Източник: Министерство на здравеопазването Проф. Радослав Гайдарски получи Златен почетен

...
Източник: Министерство на здравеопазването Проф. Радослав Гайдарски получи Златен почетен
Коментари Харесай

Проф. Радослав Гайдарски получи Златен почетен знак I-ва степен

Източник: Министерство на здравеопазването

Проф. Радослав Гайдарски получи Златен почетен знак I-ва степен на Министерството на здравеопазването. Престижната премия, която е за повсеместен принос в опазването на здравето на Република България, му бе връчена от министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев.

„ Изказвам откровеното си почитание към всеотдайната Ви работа, плод на която са освен многочислените сполучливи интервенции, осъществени под Ваше управление, само че и стотиците висококвалифицирани фрагменти - Ваши ученици, които през днешния ден са известни доктори, доценти и професори “, сподели министър Кирил Ананиев по време на формалната гала.

„ Никога не ми е било цел да получавам награди, само че тази е от особена значимост за мен, защото за пръв път тя е връчена на извънредно уважавания акад. Радой Попиванов “, сподели от своя страна проф. Радослав Гайдарски при приемането на оценката.

Здравният министър изрази признателността си към проф. Гайдарски за напъните, ориентирани към повишение качеството на здравните услуги за българските жители.

Проф. Радослав Гайдарски е експерт по коремна хирургия. През 1962 година приключва висшето си обучение в някогашната „ Медицинска академия “ - София. Назначен е за ординатор в хирургичното поделение на Окръжна болница - Видин, където минава ординаторските степени. От 1969 -1972 година е заместник-главен доктор по лечебната активност на болничното заведение. След това е определен за помощник в катедрата по “Хирургически заболявания “ (Втора хирургия) на Медицинска академия - София. После бива определен за старши, основен и основен адмнистративен

помощник на катедрата.

Специализира в болница „ Кошен “ - Париж, Франция (1976 – 1977 г.). Защитава кандидатска дисертация на тематика „ Кисти и псевдокисти на панкреатичната жлеза “ и има присвоена академична научна степен „ претендент на медицинските науки “. През 1983 година става доцент и е назначен за шеф на клиниката по „ Жлъчно-чернодробна хирургия “ към катедрата по “Обща и оперативна хирургия “.
Свързани публикации.. Българската Коледа в поддръжка на избавения детски живот 0

Защитава сполучливо нова докторска дисертация (1988 г.) на тематика “Доброкачествени и злокачествени

хирургически болести на панкреаса “, след което е определен за професор по хирургия 1990 година

В интервала 1991 - 2001 година е завеждащ катедрата по „ Обща и оперативна хирургия “. За интервала 2003-2005 година е шеф на хирургичното поделение към болница “Лозенец “.

Над 30 години е ръководител на комисия за държавни изпити по хирургия

на студенти и специализанти.

През 1990 година проф. Радослав Гайдарски е определен за народен представител във Великото национално заседание. През 2005 година става депутат и е определен за министър на опазването на здравето, като изкарва мандата си до 2008 година

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР