Източник: Министерство на здравеопазването Делегация от Министерство на здравеопазването, водена

...
Източник: Министерство на здравеопазването Делегация от Министерство на здравеопазването, водена
Коментари Харесай

Делегация на здравно министерство посети ЕК

Източник: Министерство на здравеопазването
Делегация от Министерство на здравеопазването, водена от заместник-министър доктор Мирослав Ненков, бе на работна среща с генералния шеф на Групово дело „ Здраве и сигурност на храните “ към Европейската комисия господин Ксавие Пратс Моне и екипа му.

Кандидатурата на България за домакинство на Европейската организация по медикаментите и акцентите за идното Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз, бяха съществени тематики на диалог.

Обединена Европа има огромно значение за релокацията на Европейската организация по медикаментите, подчертаха от Европейската комисия.

Позовавайки се на речта на президента на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер пред Европейския парламент, господин Пратс Моне акцентира нуждата от равнопоставеност сред държавите-членки. Той се ангажира при оценяване на офертите за ЕМА Комисията да бъде оптимално справедлива и транспарантна. „ Ние имаме вяра и разчитаме точно на това “, уточни зам.-министър Ненков.

Г-н Пратс Моне прояви интерес към основните цели в опазването на здравето за идното Българско председателство, касаещи здравословното хранене при децата и дефицита на лекарствени артикули. Двата целта бяха посрещнати позитивно от Комисията. Бяха разисквани и опциите за допълнение и прецизиране наличието на целите, като се регистрира както българската, по този начин и общоевропейската вероятност, оповестиха от Министерство на здравеопазването.

Свързани публикации.. УМБАЛ-Русе с ново педиатрично поделение 0 Пирогов се снабди с детска площадка 0 Поставиха неестествен ирис на дете с тежка очна контузия 0

Припомняме, че при започване на октомври ще се състои обществено разискване на предпочитаните тематики в бранш „ Здравеопазване “, които ще влязат в дневния ред на идното Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз.

По-рано тази седмица зам.-министър Ненков показа в Брюксел кандидатурата на България за домакинство на ЕМА. Отличната инфраструктурна и информационна съгласуваност на София, качеството на образованието и здравните грижи, гъвкавите благоприятни условия на пазара на труда, богатият обществен и културен живот в столицата, са главните преимущества на кандидатурата, изясни той.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР