Източник: Иво Божков, yvobojkov.com, снимка: Телевизия 7/8, архивЖурналистът Иво Божков

...
Източник: Иво Божков, yvobojkov.com, снимка: Телевизия 7/8, архивЖурналистът Иво Божков
Коментари Харесай

Иво Божков: Спечелих битката с гиганта Трейс и дарих 14 хиляди лева за децата на България

Източник: Иво Божков, yvobojkov.com, фотография: Телевизия 7/8, списък

Журналистът Иво Божков разгласи в личния си уебсайт, че е спечелил правосъдната битка с компания " Трейс " и е направил солидно подаяние на наши нуждаещи се деца.

Ето какво съобщи Иво Божков:

Преди година и половина, строителната компания Трейс заведе две каузи против мен на обща стойност четвърт милион лв. - за това, че посредством мой фейсбук статус съм повлиял на българската борса, разследване на което акциите им са спаднали и са изгубили милиони. Фирмата нападна мен персонално, както и други 12 огромни и дребни български медии.

 

Защо мен? Както доста от вас знаят - не си икономисвам рецензиите към никой и обществено разкривам некачествените поправки в София, против които кмета на града не си мърда пръста от лимузината на НСО. Смъртта на 20 души край Своге преля чашата освен за мен, само че и за прокуратурата, която най-сетне се престраши и стартира повдигането на обвинявания за закононарушения довели до гибелта на 20 невини българи. Всички детайлности по какъв начин се стигна до това дело съм описал тук: https://www.yvobojkov.com/2019/02/TraceVsYvo.html 

В началото се уплаших и разбрах за какво този вид заплашване работи. Колкото и неуместно и обречено да беше обвиняването против мен, всеки българин знае, че у нас можеш да получиш всичко против пари. Изправен пред Голиат, незабавно виждаш по какъв начин може да ти взимат имуществото и да станеш дебитор на мултимилионна корпорация, която на всичкото от горната страна е спечелила най-вече публични поръчки в София, т.е. на която всички софиянци плащаме от десетилития за «качествените » поправки.

За това се обърнах към всички жители за поддръжка и кураж в тази борба. За финансова, само че най-много морална поддръжка. Защото парите нямат никакво значение, когато знаеш, че с теб са естествените и обикновенни български жители. И за два дни събрах 13 617 лв. за делото, като дадох обещание следното: « След като печеля това неуместно дело и задължа разноските по него да ми бъдат върнати, ще даря назад всички получени от вас пари, за значима идея обвързвана с бъдещето на България - децата. »

 

Човекът, който заслужава най-голямото ми почитание е юристът ми Адриан Мурлиев. Млад заслужен българин, който за разлика от изтърканите по медии имена на правозащитници, потвърди, че застава до мен не поради хонорара, а поради правдата. Не единствено застана до мен, само че и реши да подари 1000 лв. от неговия хонорар към общата събрана сума и по този начин вместо 13 617 лв. подарих 14 800 лв. за българските деца. След близо година борба, ето какво постанови съда:


И тъй като е значимо да съблюдаваме обещанията си, ето и листата на организации, които всекидневно се грижат и оказват помощ на нуждаещите се от помощ български деца. Дарих им всички събрани средства. Ако имате опция, дарете и вие на тези организации. Вместо да се преразпределят еднолично от страната, можете сами да решите къде да отидат вашите налози. 

  </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР