Източник и снимка: ФлагманЙордан Марков-Топа пое изцяло отговорността за откритата

...
Източник и снимка: ФлагманЙордан Марков-Топа пое изцяло отговорността за откритата
Коментари Харесай

Топа пое отговорността за наркофермата в Поморие, Барбарона и Плешивия били случайно в къщата му

Източник и фотография: Флагман

Йордан Марков-Топа пое напълно отговорността за откритата наркоферма в Поморие, с което даде опция на другите двама арестувани при спецакцията от 8 август – Мартин Душев-Барбарона и Веселин Кръстев-Плешивия да се измъкнат по-леко.

Интересната развръзка на разследването стана ясна на днешното разглеждане на мярката им за неотклонение от Апелативния съд. Задържаните пледираха за по-лека мярка, в частност „ домакински арест “.

Държавното обвиняване в лицето на зам.-административния началник на Апелативна прокуратура – Бургас Йовита Григоров изрично се възпротиви на жалбата за изменение на мярката . Трите арестувани лица са с богато престъпно минало и има заплаха да се укрият.

 Тримата юристи на обвиняемите изказаха сходни мнения. По отношение на Кръстев стана ясно, че има непрекъснат адрес, другарка, от която има новородено и той е единственият, който може съответно да се грижи за тях. 

За Душев, който е с богато престъпно минало, осъждан цели 7 пъти, бе разкрито, че има показан трудов контракт, живее на непрекъснат адрес в Поморие, където е и открит от полицията, има малко дете и е оправдан с последно закононарушение, осъществено през 2006 година Адвокатът му изясни, че той имал и ослепително процесуално минало.

И двамата юристи акцентираха още, че третият обвинен – Йордан-Топа, в чийто градина бе открита и огромна част от марихуаната – е признал изцяло, че опиатът е персонално негов. Той самичък бил засадил и самичък отглеждал конопа, а повода за това била болната му сестра. Тази догадка наподобява в идните месеци ще става все по-популярна измежду арестуваните с коноп в България.

Това удостовери и бранителят на Топа:  „ Той е признал, че опиатът е негов. Отглеждал го е, с цел да прави масло от него, което да дава на болната си сестра. Повечето от присъдите на подзащитния ми са до 2001 година, а последната от 2012 година – преди 7 години. Той няма да се укрие и няма заплаха да извърши друго закононарушение “.

Барбарона и Плешивия бяха сбити – и двамата обявиха, че се придъжат със мненията на юристите си. На Марков обаче съдът зададе съответни въпроси. „ Сестра ми търсеше метод да се снабди с масло от коноп поради болестта си. Тя не знаеше, че аз съм решил да отглеждам марихуаната, само че желаех да й оказа помощ. От растението се прави особено лечебно масло “, изясни Топа. 

В 16:30 часа Апелативният съд в Бургас остави в ареста и тримата арестувани.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР