Източник: Фейсбук - ЗА истинска детска болницаУчредява се Обществен съвет

...
Източник: Фейсбук - ЗА истинска детска болницаУчредява се Обществен съвет
Коментари Харесай

Създадоха Обществен съвет за Националната детска болница

Източник: Facebook - ЗА същинска детска болница

Учредява се Обществен съвет за построяването на Националната детска болница. За негов ръководител е избран проф. Иван Литвиненко, ръководителят на Българската педиатирчна асоциация. Заповед за това е подписана от здравния министър Христо Хинков, написа.

От Министерство на здравеопазването оповестяват, че членове на съвета са: проф. Анна Кънева, шеф на Клиниката по детска кардиология към Националната кардиологична болница; доцент Боряна Аврамова, шеф на Клиниката по детска клинична хематология към УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ " ; доктор Благомир Здравков, изпълнителен шеф на СБАЛ по детски заболявания " Проф. Иван Митев " ; Марина Гинева, ръководител на Съвета на шефовете на СБАЛ по детски заболявания " Проф. Иван Митев " ; Надежда Цекулова, здравен публицист и деятел в НГИ " За същинска детска болница " ; Мария Брестничка, представител на " Национална мрежа за децата " ; Надежда Рангелова-Бояджиева, ръководител на Фондация " За положителното " ; Весела Банова, основател на Сдружение " Дете и пространство " и Ани Стоянова, майка на Даная.

Съветът ще реализира консултативни функционалности и взаимоотношение сред Министерството на здравеопазването, " Здравна капиталова компания за детска болница " ЕАД и обществеността, като задачата му е да подсигурява гласност и бистрота на цялостния развой по създаване на Национална детска болница.

Редовните съвещания на Обществения съвет ще се организират въз основа на признат от Съвета шестмесечен график, не по-малко от един път месечно.

Припомняме, че в края на май месец тази година планът за Национална детска болница бе оповестено, че към този момент е с утвърден Подробен устройствен план - Подробен организационен проект, откакто бе взето решение за терен в столичния квартал " Горна баня ", който бе възложен от Столична община.

Това е най-хубавият резултат, който се отбелязва след близо 40 години разискване на тематиката и голям брой цивилен митинги за създаване на съвременна детска болница у нас.

При строителството на болничното заведение ще има присъединяване и от Европейската капиталова банка (ЕИБ). До 6 месеца би трябвало да стартира самото създаване, а до две години и половина тя би трябвало да е подготвена.

Самият план за създаване на Национална детска болница стигна и до прокуратурата, изпратен от здравните министри Сербезова и Кацаров, около желанията да се употребява зарязан градеж в границите на комплекса на Александровска болница в София, въпреки и против тази концепция да се бяха оповестили съвсем всички цивилен и наставнически организации, в това число и експерти инженери и архитекти. Резултатът от инспекцията на прокуратурата не са обществено изнесени. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР