Източник: Bulgaria ON AIR Трябва реорганизация на цялата Спешна помощ.

...
Източник: Bulgaria ON AIR Трябва реорганизация на цялата Спешна помощ.
Коментари Харесай

Д-р Кацаров: Трябва реорганизация на цялата Спешна помощ

Източник: Bulgaria ON AIR

Трябва метаморфоза на цялата Спешна помощ. Това съобщи доктор Стойчо Кацаров от Центъра за отбрана на правата в опазването на здравето пред Bulgaria ON AIR . Заедно с ръководителят на Националната асоциация на работещите в Спешната здравна помощ доктор Десислава Кателиева, той разяснява в студиото на „ България заран “ трагичния случай с умряла родилка с трансплантирано сърце.

„ Не може по този начин да действа тази система. Случаите досега сочат, че явно има проблем и с болничната здравна помощ и със незабавната здравна помощ, както и с взаимоотношението сред тези два типа организации на здравна помощ “, сподели той и посочи, че част от проблемите в Спешна помощ са „ плодовете “ на измененията, въведени от екипа на доктор Петър Москов през 2014 година.

По мотив гибелта на 22-годишната жена във Варна, доктор Кацаров изясни, че ни би могъл да даде своята оценка, тъй като има доста неясноти по случая.

Припомняме, че в събота сутринта Биляна се оплакала от мощни болки в корема. Близките й повикали екип на Спешна помощ, който няколко минути по-късно дошъл на адреса. Нито дамата, нито роднините й съобщили на медиците, че има налична бременност. Екипът прегледал дамата и си тръгнал, само че малко по-късно родителите на момичето се обадили още веднъж на Спешна помощ. Оказало се, младата жена ражда и на това се дължат болките в корема й. Лекарите са изродили бебето, след което то е закарано дружно с майката в болница. И двамата са били в тежко положение, а малко по-късно родилката е умряла.

Свързани публикации.. Французи с интерес към построяването на болница у нас 0 Трима си поделиха Нобеловата премия за медицина 0 Мъж повика частна кола за спешна помощ, чакал тази на Спешна помощ с часове 0

"Разбираемо е, че бременността не е записана, само че че самата жена не е знаела за нея е необичайно. Екипът на Спешната помощ, който я е прегледал, също не е схванал, че дамата е бременна – това още веднъж е доста необичайно ", сподели още доктор Кацаров.

"Срещала съм и други случаи, в които родилката не знае, че е бременна. Възможно е Спешната помощ да не може да разбере, че дамата е бременна, защото се работи в напрежение и няма нужната техника, за сходен обзор в колата за спешна помощ ", добави доктор Кателиева.

Повече от диалога може да видите във видеото на Bulgaria ON AIR:

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР