Източник: bgonair, снимка: БулфотоВАП сезира министъра на земеделието, храните и

...
Източник: bgonair, снимка: БулфотоВАП сезира министъра на земеделието, храните и
Коментари Харесай

ВАП сезира Танева за изсичането на вековна гора край Котел

Източник: bgonair, фотография: Булфото

ВАП сезира министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева да извърши незабавна инспекция, обвързвана със сеч на вековна дъбова гора край Котел.

Върховна административна прокуратура се самосезира по отношение на медийни изявления, по отношение на изсечена вековна гора край града, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

За изясняването на проблема е належащо да се проучат плануваните по лесоустройствения план мероприятия, по кое време и какви дървесни типове са маркирани, какъв тип е сечта - изборна, групова или други, какъв е типът на добива - за бичене, фурнир или шперплат и защо тъкмо са маркирани дърветата, съгласувана ли е сечта с Регионална инспекция за опазване на околната среда, изпълнена ли е процентно до 25% с оглед съществуването на вододайна зона и други

Информацията от инспекцията следва да бъде систематизирана в отчет, в който да бъдат отразени посочените констатации, позволени нарушавания, формирани административни и административно наказателни производства, както и ограничения за прекратяване на нарушаванията. Докладът би трябвало да бъде изпратен до ВАП в най-кратък период.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР