Източна Европа е златна мина за таланти в ИТ сектора,

...
Източна Европа е златна мина за таланти в ИТ сектора,
Коментари Харесай

Доклад: Източна Европа е златна мина за ИТ специалисти

Източна Европа е златна мина за гении в ИТ бранша, а растежът на промишлеността в Украйна, Полша, Беларус и Румъния се дължи значително на квалифицираните чиновници. Това се споделя в отчет на Aventures Capital, Aventis Capital и Capital Times, разглеждащ развиването на бранша в тези четири страни от района.

Според документа прегледаните страни могат да имат мощен принос за запълването на дефицита на такива експерти в световен мащаб.

По думите на специалистите макар че Източна Европа не може да се конкурира с пазари като Китай и Индия в развиването на софтуерната промишленост, тя остава мощно конкурентна.

Изчисленията демонстрират, че единствено в Украйна, Беларус, Полша и Румъния през 2018 година изнесените услуги в този сегмент възлизат на общо 12 милиарда щатски $.

В проучването са включени над 700 компании с активност на четирите пазара. В него се показва, че ИТ услугите и развойната активност в тези страни се развиват с 4 до 5 пъти по-бързо от темпа им в световен мащаб или с 20-25% на година спрямо към 5% в света.

С по-ниските оперативни разноски в съпоставяне със Западна Европа тези страни остават прелъстителен хъб за сливания и придобивания от задгранични компании в бранша. Между 2015 и 2018 година е имало над 70 такива покупко-продажби в обсъжданите страни. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР