Изтекли документи от САЩ разкриха, че разногласията в руския апарат

...
Изтекли документи от САЩ разкриха, че разногласията в руския апарат
Коментари Харесай

В Русия се карат за броя на жертвите си

Изтекли документи от Съединени американски щати разкриха, че различията в съветския уред за сигурност са довели до обвиняванията на министерството на защитата в подценяване на жертвите от войната в Украйна , написа БиБиСи.

Русия сподели доста малко обществено за мащаба на своите смъртни случаи във войната.

Но файловете демонстрират, че службата за сигурност на ФСБ твърди, че чиновници не са броили убитите от съветската национална армия, наемниците на Вагнер и други .

Русия към този момент предизвести, че течовете може да са подправени, съзнателно подхвърлени от Съединени американски щати.

Подробностите обаче удостоверяват това, което към този момент беше необятно известно: че съветските военни и групи за сигурност са имали чести различия по отношение на воденето на войната в Украйна и че Русия е избягвала да разгласява броя на починалите и ранените.

към момента са доста по-ниски от цифрите тази седмица в изтеклите по-рано американски документи, които правят оценка съветските загуби на сред 189 500 и 223 000 жертви, като 35 500-43 000 души са убити в борба .

Последните публични данни на Русия датират от септември предходната година, когато бяха доказани 5937 убити военнослужещи.
 Репресиите на Русия против личните ѝ бойци в Украйна
Репресиите на Русия против личните ѝ бойци в Украйна

Изпраща талази от необучени или по-възрастни руснаци, които украинците да гръмнат и да разкрият позициите си

В същия документ се споделя, че незадоволителното отчитане на жертвите в границите на системата акцентира " продължаващото отвращение " на военните да предават неприятни вести нагоре по командната верига.

Коментатори постоянно допускат, че президентът Владимир Путин е защитен от степента на загубите на Русия на бойното поле и тази оценка наподобява се удостоверява от тези прихванати връзки, обозначени като " СР " или Специално разузнаване.

Друг изминал документ, обозначен като строго конфиденциален, се отнася до " осведомителна война " сред министерството на защитата и боса на наемниците на Вагнер Евгений Пригожин през февруари.

Пригожин неведнъж обвиняваше военните, че са спрели доставките на муниции, до момента в който неговите хора се бият за завладяването на Бахмут в Източна Украйна.

Изтичането на информация цитира чиновници на министерството, които допускат, че намират " съдружници с еднакъв статут, с цел да се борят с Пригожин, вместо да го вършат сами ".

Показателно е, че оценката в приключването на информация твърди, че забележителните загуби, понесени от Националната армия на Русия или Росгвардия , " евентуално ще попречват опитите на Москва да отбрани изцяло всичките си анексирани територии ".

Войските на Росгвардия участваха в бойни дейности и помогнаха за организирането на манипулираните референдуми на Русия, които доведоха до анексирането от Путин на четири украински района предишния септември.

Малко се знае за самоличността на индивида с изтекла информация, само че Washington Post заяви, че той е запалянко на оръжия на към 20 години, който е работил в американска военна база.

Според Post, той преписва и по-късно набира наличието на секретни документи, които е видял в базата и по-късно разгласява фотоси на самите документи.

Сред страниците с фотографирани документи, една демонстрира оценка на Съединени американски щати за " жестока акция на безсилие " на Русия в източния район на Донбас в Украйна. В него се споделя, че в случай че не се стигне до " непредвидено възобновяване " на съветските сили, Украйна ще може да осуети военните цели на Москва , " което ще докара до продължителна война след 2023 година ".

Заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков допусна, че Съединени американски щати може да са подхвърлили документите съзнателно . Той твърди, че като " страна в спора ", Вашингтон може да се е опитал да " заблуди врага, а точно Руската федерация ".

Друго завладяващо приключване обаче цитира Главната оперативна дирекция на Русия, която приветства сполучлива интервенция при започване на февруари , целяща да убеди украинското разузнаване за евентуална взаимна руско-беларуска атака от Беларус.

Тъй като военната акция на Русия на изток спря в навечерието на годишнината от войната, имаше известия за струпване на съветска военна мощ в Беларус за обновяване на несполучливото навлизане от беларуска територия миналата година.

Киев беше заставен да реалокира войски, с цел да отбрани региона от възможна офанзива, отклонявайки ги от фронтовите линии на изток и юг.

В изтеклия документ се цитира чиновник на Дирекцията, който предлага още две етапи на активност през март " за в допълнение заблуждение на украинските сили ". Изтичането на информация демонстрира, че проектите са били изпратени на армейския шеф на Беларус за утвърждение.
 Над 350 000 са жертвите от войната в Украйна
Над 350 000 са жертвите от войната в Украйна

Няма без значение удостоверение на данните
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР