Изтеглянето на американските сили от Афганистан, за което президентът на

...
Изтеглянето на американските сили от Афганистан, за което президентът на
Коментари Харесай

САЩ ще се изтеглят от Афганистан само, ако...

Изтеглянето на американските сили от Афганистан, за което президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп упорства да завърши до Коледа, ще бъде осъществено, при изискване че насилието в Афганистан намалее. Това съобщи през днешния ден пред американско радио ръководителят на Съвета на началник-щабовете на американската войска военачалник Марк Мили, съобщи " Франс прес ".

" Споразумението и проектите за евакуиране, в тяхната целокупност, плануват условия ", посочи военачалник Мили в изявление за радио Ен Пи Ар.

" Важното е да сложим завършек на една война по виновен и премислен метод и да подсигуряваме основните ползи на американската национална сигурност, които са сложени на карта в Афганистан ", сподели още високопоставеният американски боен.

Историческото съглашение сред Вашингтон и талибаните, подписано на 29 февруари след 19 години спор, планува евакуиране на всички американски бойци от Афганистан най-късно доникъде на идната година.

Генерал Мили акцентира, че президентът Тръмп е дал зелена светлина единствено и само евакуиране на американските сили под изискване. " Условията на споразуменията постоянно са били ясни ", безапелационен бе Мили, като в това време добави, че бъдещите решения по отношение на изтеглянето ще се взимат от американския президент.

" Ние военните даваме нашите най-хубави военни препоръки по отношение на тези условия, с цел да може президентът да вземе виновни решения, като е осведомен с въпроса ", сподели военачалник Мили, като посочи, че през последните четири-пет месеца в Афганистан не се следи доста понижаване на насилието.

Броят на американските бойци в Афганистан към този момент бе доста понижен. В момента на подписването на съглашението с талибаните той беше 12 хиляди, а през идващия месец се чака да е към 4500, отбелязва Франс прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР