Изтърколи се неусетно и тази година. 2022-ра премина под знака

...
Изтърколи се неусетно и тази година. 2022-ра премина под знака
Коментари Харесай

Ето кои са най-търсените думи през 2022 г. в Google

Изтърколи се незабелязано и тази година. 2022-ра мина под знака на редица международни разтърсвания, като войната в Украйна и освен там, ковид, икономическата рецесия по целия свят.

Затова не ни и учудват тематиките, които се оказаха най-търсените през тази година в Google. На челни позиции се озоваха думи, имена и изрази като " Путин ", " Колко коства антигенен тест ", " омикрон признаци " и така нататък

И да, не е изненада, че думите " война ", " Украйна ", " Русия " са номер едно в най-голямата интернет търсачка на едноименната компания. Същети тези думи, в това число и " Путин ", са в листата с най-вече търсения от България за последните 12 месеца.

 

След името на съветския президент се подреждат локални фигури от новините като Лена Бориславова, Симона Радева, Кирил Петков, Вежди Рашидов, Слави Панайотов, а огромният тенисист Джокович е едвам на девето място.

На второ място в общата ранглиста на търсенията от България е думата " Ергенът ".

Впечатление вършат тази година и филмовите заглавия, измежду които са и два нашумели български кино лентата от 2022 година – " Петя на моята Петя " и " В сърцето на машината ", както и тези на сериали от стрийминг платформите, като класацията там се оглавява от " Странни неща " (Stranger Things), само че място намира и новият хитов сериал " Домът на дракона " (House of the Dragon). 
                             

 

" Татковци " пък е водач при търсенията за телевизионни сериали. " Странни неща " е сериалът, който повежда в класацията от най-търсени сериали в стрийминг пратформи.

Имайки поради инлацията и растежа в електронната търговия, изцяло разбираемо е и зачестеното търсене на цените на разнообразни артикули онлайн. Въпросите са извънредно забавни и разнородни. Сред общоприетите като „ какъв брой коства грам злато “ или „ какъв брой коства антигенен тест “, " цена за ремонт на баня ", се срещат и надалеч по-нетрадиционни от вида на това " каква е на цената на щраусово яйце ", " на една крава ".



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР