Изтъкнатият оперен певец, режисьор, продуцент, сценарист и телевизионен водещ Марио

...
Изтъкнатият оперен певец, режисьор, продуцент, сценарист и телевизионен водещ Марио
Коментари Харесай

Марио Николов получава наградата Емил Чакъров

Изтъкнатият оперен артист, режисьор, продуцент, сценарист и ефирен водещ Марио Николов е почетен с тазгодишната премия " Емил Чакъров ", която е учредена през 2011 година и по традиция се връчва по време на Бургаските музикални празници на името на изтъкнатия български диригент с интернационална популярност, излиза наяве от обява в формалния уебсайт на Община Бургас www.burgas.bg. Наградата ще бъде връчена по време на концерта театър под режисурата на Марио Николов - " Любов, шампанско и кан-кан ", на 4 септември от 20 ч. на сцената на Летния спектакъл в Бургас. 
В края на наситения сполучлив летен сезон за Държавната опера в Бургас, следва и блестящ край - с огромния концертен театър, по концепция, сюжет, постановка и с присъединяване на Марио Николов, с който публично ще бъдат закрити Бургаските музикалните празници " Емил Чакъров 2023 ". Те са осъществени от Бургаската опера, с партньорството на Община Бургас, за 16-и следващ път. Събитието отбелязва 60-годишнината и 40-годишната креативна активност на тенора и режисьор Марио Николов. По традиция, и тази година бе осъществена мощна фестивална стратегия в границите на БМП " Емил Чакъров " и бе привлечена многочислена аудитория в многофункционалния Летен спектакъл на крайморския град.
Впечатляващият концерт театър " Любов, шампанско и кан-кан ", сътворен от Марио Николов, солистите, оркестъра, хора и балета на Бургаската опера, ще разгърне цялостния си искра под палката на диригента Страцимир Павлов (гост), който има стабилен опит зад пулта в сходен тип стратегии. В спектакъла вземат участие сопраните Людмила Михайлова, Мария Цветкова-Маджарова, Нона Кръстникова и Шмилена Султанова, мецосопраното Йоана Кадийска, тенорите Андрея Мирчев, Марио Николов - посетител, и Яни Николов, баритоните Бранимир Недков и Йордан Христозов, басите Делян Славов и Диман Панчев. Концертмайстор на оркестъра е Ваня Златева, диригент на хора - Александър Чепанов, хореографията на балета е на Марина Змеева-Маркова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР