Изсветляване на сивия сектор на автошколите, искат от бранша. Новите

...
Изсветляване на сивия сектор на автошколите, искат от бранша. Новите
Коментари Харесай

С е-системата спират обучението на шофьори в мазета и гаражи

Изсветляване на сивия бранш на автошколите, желаят от сектора. Новите условия към бранша обаче разбуниха духовете.

Сивият бранш води до гибел на пътя, разгласи на брифинг автоинструкторът Красимир Георгиев. Той се разгласи за по-малко кръв на пътя, по-малко почернени фамилии и повече ред. Псевдоинструктури споделили, че смяната ще докара до корупция, само че не споделили по какъв начин, нито пък показали къде е лобизмът в текстовете.

Георгиев прикани да се прави разлика сред инструктори и автошколи. Ние не сме съгласни с всичко в тази разпоредба, акцентира той, само че отбрани електронизацията в системата. Ще има позитивен резултат от залегналите в нея текстове. Задължени сме на първо място на обществото и по-късно на това, което ни харесва, разгласи Красимир Георгиев.

Шефът на ДАИ Бойко Рановски отбрани наредбата. С нея се вкарват промени, които ще доведат до качествено образование на водачите. Той се надява наредбата да бъде призната и да се изсветли секторът.
 Автошколите криели обороти и не се знаело каква е цената на курса
Автошколите криели обороти и не се знаело каква е цената на курса

Това съобщи ръководителят на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " Бойко Рановски

Някои желаят образованието да се организира от преподаватели, които единствено фиктивно се водят към някой център , акцентира Рановски. Достатъчно качествено ли е образованието сега, попита той. Ако всичко ни е наред, за какво има толкоз ПТП , недоумява шефът на ДАИ. Според него се приказва, че нещата би трябвало да се трансформират, само че когато се тръгне към смяна, стартира отпор.

Преподавателите на цивилен контракти са срещу наредбата. Може ли да организираме образование в гаражи и изби, попита още Раковски и посочи, че не би трябвало да си затваряме очите, че се организират фиктивни образования.

Въвеждане на електронна система ще сведе до най-малко злоупотребите, безапелационен бе Рановски, а и не може да избягаме от въвеждане на електронизацията. Самата електронизация не е самоцел. Електронизацията при техническите прегледи е понижила с 50% фиктивните прегледи.
 Еднакви правила за всички автошколи - цел на новата разпоредба
Еднакви правила за всички автошколи - цел на новата разпоредба

Колите и инструкторите ще могат да бъдат местени в разнообразни центрове

Наредбата възнамерява въвеждане на трудови контракти при инструкторите. Вместо да се затворят незаконните центрове, в този момент им се дава опция да влязат в законния бизнес. Нелоялната конкуренция не дава нужните познания, безапелационни са от ДАИ.

Работи се по методика за смяна на изпитите. Процесът е нескончаем и в този момент се стартира от условията към образованието на бъдещите водачи.

Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия регистрира, че необятен кръг от заинтригувани сядат на маса, обединени от един проблем, а точно - за какво системата бълва неопитни водачи . Новата разпоредба, по думите му, има доста позитивни моменти. Тези в сивия бранш са против нея, по мнението му.

20% от младите водачи посредством първата и втората година вземат участие в ПТП , посочи Тодоров. Автошколи в Пловдив лъжели за курсистите. Според инспекция са водени курсове с курсисти, които по време на курсовете са били в чужбина, стана ясно от думите му. Хартията остава в предишното , акцентира Владимир Тодоров.
 Автоинструктори излизат на митинг против
Автоинструктори излизат на митинг против " новата система за рекет "

Несъгласни са с проектонаредба и желаят да се понижи административната тежест
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР