Изстрелването беше излъчено на живо на уебсайта на Националната администрация

...
Изстрелването беше излъчено на живо на уебсайта на Националната администрация
Коментари Харесай

Ракетата SLS с космическия кораб Orion бе изстреляна към Луната

Изстрелването беше излъчено онлайн на уеб страницата на Националната администрация по аеронавтика и проучване на галактическото пространство на Съединени американски щати (НАСА).

Изстрелването е осъществено в 08:48 ч. от стартовата площадка 39B на галактическия център Кенеди във Флорида. В края на задачата корабът би трябвало да се върне на Земята на 11 декември.

Първоначално изстрелването на Artemis-1 беше планувано за края на август, само че заради приключване на течен водород по време на презареждане на първата степен на ракетата-носител, изстрелването беше анулирано на два пъти - на 29 август и 3 септември.

През септември експертите отстраниха тези механически проблеми, само че тогава неприятното време и ураганът Никол, който мина през Флорида на 10 ноември, попречиха на изстрелването. Бе нанесена известна щета на херметичното уплътнение на Орион, само че ракетата SLS не претърпя обилни вреди. Поради метеорологичните условия стартът на SLS също по този начин беше отсрочен от 14 за 16 ноември.

Като част от тестовата задача Artemis 1 галактическият транспортен съд Orion...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР