Изстрелите и сблъсъкът между д-р Иван Димитров и убития от

...
Изстрелите и сблъсъкът между д-р Иван Димитров и убития от
Коментари Харесай

Прокуратурата: Д-р Иван Димитров не е защитавал семейството си

Изстрелите и конфликтът сред доктор Иван Димитров и убития от него мъж са станали в двора на кооперацията, където докторът живее, а не в жилището му. Към момента на осъществения опит за кражба от страна на убития, в жилището на обвиняемия не се е намирала брачната половинка му, нито двете им деца. Това сподели по време на брифинг окръжният прокурор Румен Попов по отношение на убийството на 38-годишния Георги Джевизов - Жоро Плъха, за което е упрекнат доктор Димитров в Пловдив.

„ Ще приказваме по обстоятелствата, а не по дезинформацията, която неизвестно от кое място беше поднесена в по-голямата си част. Фактите, върху които се упражняваха какви ли не политици, сътрудници, ваши сътрудници не са такива, каквито бяха изнесени “. С тези думи стартира изявлението си Попов. Той добави, че в границите на 72-ата часа на задържане на доктор Димитров прокуратурата е получила какви ли не упреци, защото по думите му очевидно е комфортно Прокуратурата да бъде отговорна за всичко.

„ Твърдеше се, че потърпевшият, който фактически е апаш, е влезнал в дома на обвинения. Твърдеше се, че с него е имало съизвършител. Твърдеше се, че в жилището на обвинения са били брачната половинка на обвинения и двете му деца. Твърдеше се, че огнестрелното оръжие е било владеене на самия потърпевш - убития апаш или на неговия съизвършител ", напомни той появилите са досега хипотези по случая, съобщи организация „ Фокус ”. Попов изясни, че в границите на миналите 72 часа от задържането на Димитров са осъществени голям брой процесуално-следствени дейности, в това число са получени експертизи от НКК и са разпитани над 15 очевидци.

„ Към момента на осъществения опит за кражба от страна на убития, в жилището на обвинения, намиращо се на втория етаж в град Пловдив, не се е намирала брачната половинка нито двете деца, а са живеели и живеят и понастоящем в с. Крумово. Това се открива от самите показания на брачната половинка на обвинения и от неговите пояснения, дадени пред юрист. Не е имало какъвто и да е било съизвършител на крадеца. Опитът за кражба в гаража в двора на кооперацията е осъществен единствено и само от него - изяснява се от обвиняванията на самия обвинен, от конфискуваните записи видеокамери и показания на очевидци.

„ Категорично е открито, че изстрелите и настъпилия конфликт са станали в двора на кооперацията. Категорично се изключва жилището ”, което беше коментирано, съобщи Попов.

Той посочи, че обвиненият е следил опита за кражба най-малко 30 минути, без да уведоми способените органи. Вместо това извадил противозаконния си револвер, за който брачната половинка му съобщи пред медии, че не е знаела.

„ При излизането от гаража и побягването от страна на крадеца настава конфликт, при който обвиненият е създал един изстрел, с цел да възспре дейностите на крадеца. Крадецът е хвърлял по него разнообразни предмети. На три пъти е изменена версията на доктора какви са били те - първо железна тръба, след това табела, а след това нож, който е бил открит в дома на обвинения, негова благосъстоятелност. Ножът е бил почистен. След изпразване на целия пълнител на „ Валтер " -а, крадецът е съумял да избяга до мястото, където е открит. Там е умрял от раните си ”, съобщи прокурорът.

Той добави, че по-късно лекарят се е обадил на собствен другар и дружно с него са пробвали да заличат следите от закононарушението.

Попов разгласи, че все пак, мярката за неотклонение на доктор Иван Димитров ще бъде променена в " подписка “ и той ще бъде освободен.

„ Мярката за неотклонение на доктор Иван Димитров ще бъде променена в „ подписка ”. Правя това не под въздействие на уличните митинги, а на вътрешното ми разбиране и на събраните досега доказателства ”, съобщи Румен Попов.

„ Въз основа на обстоятелствата, с името и подписа си съм решил, че доктор Димитров, който сега е народен воин, е направил закононарушение с превишаване на рамките на неизбежна защита. Добре да го запомните, че е неизбежна защита, а не самозащита ”, изясни прокурорът.

„ Ще му бъде повдигнато и обвиняване за нелегално владеене на патроните и на револвера, с който е умъртвил Плъха ”, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР