Изслушват в парламента шефовете на службите по казуса с Миротворец“.

...
Изслушват в парламента шефовете на службите по казуса с Миротворец“.
Коментари Харесай

Изслушват в парламента шефовете на службите по казуса с „Миротворец“


Изслушват в Народното събрание шефовете на службите по проблема с „ Миротворец “. Комисията по службите към Народното събрание ще заседава изключително през днешния ден. На съвещанието ще бъдат изслушани шефовете на службите по проблема с украинския уебсайт „ Миротворец “, заяви ръководителят Даниел Митов от ГЕРБ.

„ Още през вчерашния ден в Комисията по външни работи обсъдихме този въпрос. Бойко Борисов помоли Министерство на външните работи да провери що за уебсайт е това, кои хора стоят зад него, и какъв е този лист въобще.

Темата стана настояща през последните дни, откакто се разбра, че журналистката Диляна Гайтанджиева е попаднала в лист на организацията, в които хората са наричани „ врагове “ на Украйна. В него има и други българи, измежду които проф. Иво Христов, доц. Валентин Вацев и депутатът Кристиан Вигенин.

„ Към момента нямаме нужната информация, с цел да можем да предприемем институционални дейности. Затова и през комисията по надзор на службите и през външна комисия ще създадем нужните инспекции “, добави Митов и изрично съобщи, че е недопустимо български жител да попада в описи, които са заплашителни.

До свикването на изключителното съвещание се стигна след инициирана от Българска социалистическа партия подписка. По-рано от левицата настояха ДАНС и службите да се заемат с инспекция на проблема с украинския уебсайт.

„ На съвещанието би трябвало да дойдат шефовете на ДАНС, Държавна организация за разузнаване, военно разузнаване и НСО и да осведомят депутатите за уеб страницата „ Миротворец “. Подписите си под настояването поставиха депутатите членове на комисията от Българска социалистическа партия, ген. Атанасов от ПП-ДБ и „ Възраждане “ “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя акцентира, че това е направено, след като Митов не е свикал нормално заседание на комисията, което е трябвало да се организира през днешния ден.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР