Изслушването на Цацаров бе по моя оценка добро. Целта бе

...
Изслушването на Цацаров бе по моя оценка добро. Целта бе
Коментари Харесай

Шеф на комисия в НС: КПКОНПИ няма нито едно дело срещу висш чиновник

" Изслушването на Цацаров бе по моя оценка положително. Целта бе да оценим успеваемостта на КПКОНПИ. Затова изпратихме авансово въпроси към Цацаров и въз основата на неговата информация му зададохме въпроси. По мое мнение КПКОНПИ е ужасяващо нефункционираща конструкция ". Това сподели Михал Камбарев, ръководител на парламентарната комисия по предварителна защита и противопоставяне на корупцията в предаването " Лице в лице " по Би Ти Ви.

В чуването имаше едно политическо говорене кой върху кого е упражнил напън - един нервиран човек, на който е било отнето нещо.

" От 2017 година до момента над 80 % от производствата за спор на ползи не са довели до нищо. Няма нито едно произвеждане, по което от КПКОНПИ да са се самосезирали т.е. те чакат някой да им подаде топката - прокуратурата да им изпрати нещо, самосезирали са се за несъотвествия по заявления. Има доста просрочени каузи, които стоят на трупчета. Няма нито едно произвеждане против лице, което заема висша държавна служба. Това искахме и да зададем като въпроси на Цацаров. Накрая се оказа, че нещото, с което и комисията, и Цацаров се бият в гърдите, са наложените запори върху имущество за 3 милиарда от 2013 година насам, от които обаче действително отнетото имущество е за 37 милиона. Цацаров реши да отговори на съответните въпроси по неопределен метод ".

В момента се готви законопроект, който към момента се разисква към момента на съдружно равнище. В него ще бъдат записани проверяващи функционалности на КПКОНПИ, заяви Камбарев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР