Изслушването на Гешев идва след скандала с “петорната експертица” на

...
Изслушването на Гешев идва след скандала с “петорната експертица” на
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия в НС изслушва Гешев за кюлчетата и пачките

Изслушването на Гешев идва след абсурда с “петорната експертица” на обвинител №1 у нас, която бе представена при изказване на евродепутатът от ЕНП Томаш Здеховски. Той стъпи върху нея и съобщи - фотосите са били манипулирани. Това провокира скандал. Стигна се до замяна на остри реплики.

Основният въпрос, който зададоха евродепутатите към Здеховски е за какво тъкмо той е получил писмото и изчита единствено съответни пасажи от него, без даже тематиката да участва в дневния ред. Според част от евродепутатите по този метод ръководителят на комисията е направил опит за интервенция във вътрешните работи на България, както и политически внушения.

Говорителката на основния прокурор Сийка Милева отхвърли коментар по тематиката. По нейни думи става въпрос за служебна връзка сред българската и европейската прокуратура. Правосъдният министър Надежда Йорданова разяснява след съвещание на кабинета в оставка, че във ведомството й не разполагат с експертизата, Гешев е намерил за належащо да осведоми Екологичен потенциал, само че не и българските депутати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР