Изследванията от последните десетилетия доказват, че всеки излишен сантиметър от

...
Изследванията от последните десетилетия доказват, че всеки излишен сантиметър от
Коментари Харесай

Топ храни срещу подут корем

Изследванията от последните десетилетия потвърждават, че всеки непотребен сантиметър от обиколката на талията редуцира живота. Изчислено е, че в случай че тя надвишава 100 см (при жените) и 120 см (при мъжете), здравословните проблеми няма да закъснеят.

Всеки 5 непотребни сантиметра усилват риска от преждевременна гибел с 13-17%. За всеки, който желае да стопи някой и различен сантиметър от талията си, само че без да се подлага на изтощителни ограничавания в храната, диетолозите поучават да качи потреблението на няколко храни.

1. Хляб, макарони и сухари от твърди сортове пшеница или пълнозърнести съдържат огромно количество целулоза и витамини, което ги прави изключително потребни – както за фигурата, по този начин и за организма въобще.

2. Вареното месо утолява глада и не се " лепи " по талията. Според някои калкулации оптималният метод за намаляване в региона на корема е да се храните 6 пъти на ден, като всякога в менюто има най-малко един артикул, богат на белтъчини.

3. Всеки актуален диетолог би ви посъветвал да замените салатените подправки със зехтин - растителните масла са доста по-полезни от животинските, те не водят до повишение равнището на холестерола и се борят с образуването на мастни кафези в региона на корема. А зехтинът е най-полезната от всички растителни мазнини.

 Риба

4. Употребата на Омега 3 мастни киселини от рибата, с изключение на позитивното въздействие върху сърдечносъдовата система, попречва отделянето на адреналин. А както е известно, този хормон се създава най-вече по време на стрес, който към този момент се свързва с натрупването на мазнини най-много в региона на корема. За да се обезврежда този развой, ще оказват помощ най-вече ядките и морските артикули.

5. Водата не е храна, само че е най-евтиното и по едно и също време дейно средство за здраве и намаляване, познато на науката. Тя понижава чувството за апетит, не обременява организма с калории и засилва процеса на преправяне на мастните кафези в сила.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР