Изследване, публикувано в сайта MedicalXpress, установи кои лекарства най-ефективният лек

...
Изследване, публикувано в сайта MedicalXpress, установи кои лекарства най-ефективният лек
Коментари Харесай

Тези лекарства са най-ефективното средство срещу зъбобол

Изследване, оповестено в уеб страницата MedicalXpress, откри кои медикаменти най-ефективният лек против кошмара на всеки човек - зъбобола.

Учени от Стоматологичния институт в университета Кейс Уестърн в Съединени американски щати са систематизирали и оценени данни от 5 изследвания за успеваемостта и безвредността на разнообразни медикаменти за облекчение на болката в зъбите.

Експертите са безапелационни, че наркотични субстанции би трябвало да се предписват в доста крайни случаи, тъй като предизвикват увреждания, в случай че се използват в огромни количества.

Резултатите от проучванията сочат, че ибупрофена и други нестероидни противовъзпалителни медикаменти са най-ефективното средство против зъбобол. Медиците изключват опиоидите като сполучлив вид.

Специалистите заключили, че най-подходящото средство против зъбна болежка, което съчетава безвредност с резултатност, са нестероидните медикаменти в композиция с парацетамол или без него.

За възрастните най-подходящата композиция е 400 мг ибупрофен с 1000 мг парацетамол. Употребата на опиоиди провокира странични резултати, като унесеност, респираторни проблеми, гадене, повръщане и запек както у децата, по този начин и у възрастните./Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР