Изследователи, включително тези от университета Пърдю в САЩ, казват, че

...
Изследователи, включително тези от университета Пърдю в САЩ, казват, че
Коментари Харесай

Учените откриват „изключително тревожни“ опасни химикали в продуктите за грижа за косата

Изследователи, в това число тези от университета Пърдю в Съединени американски щати, споделят, че човек може да вдиша до 17 mg евентуално нездравословни химикали в една сесия за грижа за косата си вкъщи.

„ Установихме, че резултатите са извънредно тревожни. Не чакахме да забележим толкоз обилни излъчвания на летливи химически смеси от подготвени артикули за грижа за косата по време на типични процедури за грижа за косата, ” сподели съавторът на проучването Нусрат Юнг.

Един от химикалите декаметилциклопентасилоксан, или D5 силоксан – постоянно срещан в доста артикули за персонална хигиена – „ е открито, че води до неподходящи резултати върху дихателните пътища, черния дроб и нервната система на лабораторните животни “, предизвестяват учените.

„ Употребата на химикалите в измиващите се козметични артикули към този момент са лимитирани в Европейския съюз заради това, ” сподели доктор Юнг

„ Много от тези артикули също са ароматизирани и някои от химикалите, употребявани за производството на тези аромати също са евентуално рискови...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР