Изследователи от Университета на Бат в Обединеното кралство са разработили

...
Изследователи от Университета на Бат в Обединеното кралство са разработили
Коментари Харесай

Представиха устройство за откриване на наркотици с точност 95%

Изследователи от Университета на Бат в Обединеното кралство са създали свръхпортативно и на ниска цена устройство, което сполучливо открива синтетични канабиноиди (като Spice и K2). Очаква се през идващите месеци устройството да бъде позволено за потребление в Обединеното кралство.

Този детектор за опиати е предопределен за разкриване на синтетични канабиноиди, постоянно употребявани в пандизите и измежду бездомните. Тези субстанции могат да причинят гибел и имат редица съществени странични резултати, в това число неуравновесеност, инсулт и гърчове.

Изследователите обявиха, че се надяват тяхното откритие да помогне за понижаване на контрабандата на такива опиати в пандизите. Професор Кристофър Пудни, началник на проучването, акцентира, че устройството е новаторско: то се зарежда с акумулатори, елементарно се придвижва, на ниска цена е и дава незабавни резултати.

Спецификациите и капацитетът на устройството са разказани в списание Analytical Chemistry. Изследователите възнамеряват да стартират всеобщо произвеждане тази есен. Понастоящем екипът търси компания, която може да създава устройството в огромни мащаби.

Начинът, по който работи устройството, се основава на откриването на флуоресцентните свойства, които съставляват по-голямата част от молекулата на синтетичния канабиноид. Когато устройството допре материал, за който се допуска, че съдържа опиат, то първо изследва материала, а по-късно ревизира за съществуването на опиат. Когато се открие веществото, се задейства светлинна тревога.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР