Изследователи от няколко американски университета са създали по научен път

...
Изследователи от няколко американски университета са създали по научен път
Коментари Харесай

Смартфонът ви може да ви подслушва дори със сензорите си за движение

Изследователи от няколко американски университета са основали по теоретичен път приложението EarSpy за Android, което може да подслушва позвъняванията на потребителите, да разпознава пола и самоличността на събеседниците и да дешифрира диалозите с известна акуратност. " Проблемът с днешните телефони е, че те са прекомерно чувствителни, и на процедура потребителите могат да бъдат проследявани даже единствено със датчиците им за придвижване.

Автори на плана са откриватели от Тексаския университет A&M, Технологичния институт в Ню Джърси, Университета Темпъл (Пенсилвания), Университета Дейтън (Охайо) и Университета Рутгерс (Ню Джърси). EarSpy ползва модел на офанзива от трета страна: по време на телефонно позвъняване високоговорителят основава осцилация, която се регистрира от датчиците за придвижване. В предходни години сходен механизъм беше съвсем неосъществим за осъществяване заради по-неусъвършенствания дизайн на високоговорителите и датчиците. За да потвърдят тази теза, учените взели два смарт телефона: OnePlus 3T (2016 г.) и OnePlus 7T (2019 г.), а разликата в количеството събрани данни била забележителна.
-->
По-голямата част от изследването обаче е извършена с OnePlus 7T и OnePlus 9. OnePlus 7T разпознава пола на събеседника с акуратност от 77,7 % до 98,7 %, гласовата еднаквост на събеседника с акуратност от 63,0 % до 91,2 %, а транскрипцията на диалога демонстрира акуратност от 51,8 % до 56,4 %. OnePlus 9 разпознава вярно пола приблизително в 88,7 % от случаите, идентичността - в 73,6 % от случаите, до момента в който точността на декодиране на диалога е в диапазона от 33,3 % до 41,6 %.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР