Изследователи от Европейската комисия предупредиха днес, че в момента почти

...
Изследователи от Европейската комисия предупредиха днес, че в момента почти
Коментари Харесай

Почти половината от територията на ЕС е застрашена от суша

Изследователи от Европейската комисия предизвестиха през днешния ден, че сега съвсем половината от територията на Европейския съюз (ЕС) е изложена на риск от засушаване, защото Югозападна Европа е обхваната от гореща вълна, предава Агенция Франс Прес.

В отчет за юли Съвместният проучвателен център на Европейската комисия показва, че 46% от територията на Европейски Съюз е изложена на суша с предупредително равнище, а 11% - с равнище на паника, като посевите към този момент страдат от неналичието на вода.

Италия е най-силно наранена, като басейнът на река По в северната част на страната е изправен пред допустимо най-високата степен на засушаване, заяви Европейски Съюз.

В Испания размерът на водните басейни сега е с 31% по-малък от междинния за последните 10 години, се споделя в отчета, а в Португалия водата за произвеждане на хидроенергия е на половина по-малко от междинното за предходните седем години.

Изследователите от Европейски Съюз предизвестиха също по този начин, че неналичието на вода и мощните горещини водят до понижаване на добивите от аграрни култури във Франция, Румъния, Испания, Португалия и Италия.

В отчета се добавя, че прогнозите за времето плануват това състоание да продължи, което ще способства за към този момент " доста сериозната обстановка ", която ще изостри последствията за селското стопанство, енергетиката и водоснабдяването.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР