Изсичането на горите за освобождаване на селскостопански площи може да

...
Изсичането на горите за освобождаване на селскостопански площи може да
Коментари Харесай

Коалите изчезват до 2050 г. заради изсичането на горите

Изсичането на горите за освобождение на селскостопански площи може да обрече коалите на изгубване до 2050 година в австралийския щат Нов Южен Уелс, предава ДПА.

Учените употребявали сателитни фотоси, с цел да проследят прогресиращото изсичане на горите. Специалистите пресметнали по какъв начин този развой ще се отрази на уязвимите и застрашените типове. Според взаимен отчет на Световния фонд за дивата природа и на Съвета за запазване на природата понастоящем в Нов Южен Уелс има по-малко 20 хиляди коали. Ако се запазят сегашните темпове, този тип ще изчезне изцяло в щата до 2050 година.

Докладът беше оповестен в Националния ден на застрашените типове, с който се отбелязва гибелта на последния образец на тасманийския тигър в зоопарка на град Хобарт през 1936 година.

Австралийската фондация за запазване на коалите смята, че са останали по-малко от 100 хиляди от тези животни в Австралия, като техният брой може да се е свил и до 43 хиляди. Симпатичните двуутробни постоянно стават жертва на загубата на хабитат, на набези на кучета, на горски пожари и на пътни произшествия, напомня организацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР