“Изразявам остро възмущение по отношение на вандалския акт в българския

...
“Изразявам остро възмущение по отношение на вандалския акт в българския
Коментари Харесай

Зафиров: КЗК да обясни защо се увеличават цените на горивата, при условие че цената на руския петрол намалява 

“Изразявам остро отвращение във връзка с вандалския акт в българския културно-информационен център в Битоля. От Българска социалистическа партия изрично го осъждаме и призоваваме македонското държавно управление да предприеме доста бързи ограничения за определяне на отговорните. " Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и ръководител на парламентарната Комисия по защита Атанас Зафиров в предаването “Офанзива " по Nova News.

Според Зафиров това е още едно проявяване на почналия развой в Република Северна Македония на възобновление на антибългарска изразителност и език на омразата.

“Поскъпването на горивата не е развой единствено в България, само че е реалност, че у нас горивата са с към 10% по-евтини от средноевропейските ", означи социалистът, съгласно който това  се дължи на обстоятелството, че българската рафинерия работи най-вече с съветски недопечен нефт.

“Но някои институции дължат отговори. От март месец има провекра на Комисия за защита на конкуренцията, която към момента не е дала резултат. При изискване, че имаме трайно понижаване на цената на съветския нефт, а в това време - трайно нарастване на цените на горивата, това  би трябвало да бъде обект на доста сериозен разбор ", означи Зафиров.

По неговите думи  Министерството на защитата и Комисията по защита търсят решение, тъй че българското въздушно пространство да бъде охранявано единствено от български самолети. “Част от това изискване, несъмнено, е летяща авиация ", добави той.

“Преди две седмици Комисията по защита бяхме на посещаване в “Авионамс ". Това е един доста добре работещ цех, който може да поеме огромна част от обслужването и ремонта на нашите самолети, само че не изцяло. Трябва да бъдат търсени спомагателни решения ", сподели още ръководителят на парламентарната комисия.

Той уточни два разновидността - самолети втора употреба или самолети чартърен. “Най-важното е да не изгубят качествата и водачите, които летят ", акцентира Атанас Зафиров, добавяйки, че Министерството на защитата води диалози в тази посока. 

“Към момента няма съответна поръчка за ремонт на украинска техника в България. Водени са предварителни диалози с “Терем-Холдинг ", само че до завършване не се е стигало ", сподели още Зафиров.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР