Изразът без мазнини е станал крайъгълен камък за почти всички

...
Изразът без мазнини е станал крайъгълен камък за почти всички
Коментари Харесай

Мазнини за красива кожа и лек срещу стареенето

Изразът „ без мазнини ” е станал крайъгълен камък за съвсем всички семейства. Със сигурност е закрепен в менютата на модерните заведения за хранене, а главната грижа на промишлеността е да ни доставя с храни, носещи етикетите „ без мазнини ” и „ нискомаслени ”, както и с билки, и медицински артикули, блокиращи метаболизма на мазнините. Но истината е, че в случай че желаете да имате красива кожа с по-малко бръчки, или с цел да усилите метаболизма си, Вие се нуждаете от верните мазнини.

Предимствата за кожата Ви от всекидневния банкет на верни мазнини са доста. Така наречените положителни мазнини подтикват произвеждането на колаген, усъвършенстват кръвоносния поток в подкожния пласт, който доставя с нутриенти и способства за основаването на нови, здрави кафези.

Мазнините поддържат кожата влажна от вътрешната страна и са решаващи за попиването на мастно разтворимите витамини - A, D, E и К. За да могат да бъдат всмукани потребните фитонутриенти, като каротин, ликопен и лутеин, те също се нуждаят от мазнини.

Подправянето на салатата да вземем за пример с дресинг, съдържащ лой, усилва абсорбацията на тези фитонутриенти. Проведено изследване е открило, че хората които ядат салатата си с малко лой имат и малко алфа-каротин, бета каротин и ликопен в кръвта. А тези, които употребяват по-голямо количество лой имат видимо по-високи равнища на метаболизма на кaротин и ликопен.

Мазнините оказват помощ и в произвеждането и регулирането на хормоните, редуцират възпаленията (правилните мазнини, схваща се) и защищават от екземи, псориазис и оплешивяване.

Според учени, занимаващи се с проучвания на мазнините, човек се нуждае от мазнини от към 2 супени лъжици, или 20 г дневно, с цел да може кожата сама да се смазва и да всмуква задоволително витамин A, който защищава от прибързано стареене.

Препоръчва се зехтинът, лененото олио, ореховото олио, тиквеното, кокосовото, олиото от синапено семе, от авокадо, соевото олио, макадамовото и олиото от канола. От изброените дотук зехтина, олиото от авокадо, макадамовото, както и олиото от студеноводната риба са мононенаситени, които редуцират появяването на бръчки.

Полиненаситеното олио включва лененото, ореховото, тиквеното и олиото от канола. Поради аргументите, които ще изброя надолу не бих употребила този тип за набиране на нужното на ден количество мазнини. Кокосовото олио е наситено, само че извънредно положително за Вас.

Кокосово олио

Не единствено, че има страховит мирис когато е с положително качество, само че има и невероятни здравословни плюсове, които надминават външния тип на кожата. Остаряването, в това число остаряването на мозъка и кожата, се асоциира с развой, наименуван „ пероксидация ”. Това значи, че свободните радикали отстраняват кислороден електрон от мазнините (липидите) в клтъчните ни мембрани.

 Зехтин

Ултравиолетовите лъчи на слънцето предизвикват пероксидация в ненаситените мазнини - и в лабораторна среда, и в кожата ни. Това усилва интензивността, с която се образуват бръчките.

Освен това ненаситените мазнини, като елементарното зеленчуково олио, понижават степента на метаболизма и потискат отговорът на човешката тъкан за хормона тироид. Те попречват протеиновия ензим, който спомага за храносмилането и образува този хормон. Освен това се унищожава митохондрията в клетките, която е обвързвана с образуването на клетъчна сила.

За разлика от ненаситените мазнини, кокосовото олио няма такива неподходящи резултати. То е извънредно гъвкаво и тъй като е доста устойчиво може да се употребява във всевъзможен тип готвене без да се хидрира. Освен това не трансформира усета на ястието, въпреки и да има мощен мирис.

То съдържа междинна верига от мастни киселини, които не се съхраняват в клетките като останалите мазнини, а отиват непосредствено в черния дроб, който ги трансформира в сила.

Именно тъй като веригата е по-къса те могат да подминат метаболичната пътека, през която останалите мазнини би трябвало да минат. Кокосовото олио е единствената наситена лой, която е потребна за тялото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР