Изравняването на старите с новите пенсии ще струва още 5

...
Изравняването на старите с новите пенсии ще струва още 5
Коментари Харесай

Деница Сачева: Около 300 хиляди пенсионери ще получат по-ниски пенсии

Изравняването на старите с новите пенсии ще коства още 5 милиарда, тъй като няма по какъв начин да се усилват обществените разноски и да се понижават приходите в бюджета. Това държавно управление направи доста опити с пенсионерите, знаете какво се случи при първото нарастване, когато 1 милион пенсионери получиха по-малко, в сравнение с през декември. Сега ще се получи сходна обстановка. Широко се популяризира, че нарастването щеше да е от 21,6 %, през вчерашния ден стана 20 %, през днешния ден в 10 часа ще забележим какъв брой е. Грешката, че хората считат пенсията си върху приходите, които получава в този момент, само че би трябвало да извадят добавката от 60 лв. и ще видят, че действително нарастването на пенсиите ще е приблизително 5 %.

Това сподели по Нова Тв Деница Сачева, някогашен обществен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ.

Изравняването на пенсиите ще задълбочи неравенствата. Хората, които са по-бедни, а това са 1 милион на минимална пенсия, те трява да получат обществена помощ, непрекъсната обществена помощ за хората под линията на беднотия. Защото инфлацията непрестанно ще пораства и ние не може да я гоним с пенсии, с хватки, проценти и стъкмистики, единствено тъй като Асен Василев е споделил, че няма да има нито един пенсионер под линията на беднотия, добави Сачева.

Намаляването на тавана на пенсиите лимитира 34 000 души, само че не е огромен проблем като минималните пенсии, които имат потребност от спомагателни доходи. Имаше време да бъде създадена такава обществена помощ от 60 лв. плюс до 50 лв. втора добавка за равнене на прихода до декември. След това преизчисление, което възнамерява държавното управление, към 200-300 хиляди песионери ще останат с по-ниски пенсии, тъй като ще отпадне втората им добавка, приключи Деница Сачева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР