Израелското правителство заяви, че няма да блокира хуманитарна помощ, влизаща

...
Израелското правителство заяви, че няма да блокира хуманитарна помощ, влизаща
Коментари Харесай

Израел казва, че няма да блокира хуманитарна помощ, влизаща в Газа от Египет

Израелското държавно управление съобщи, че няма да блокира филантропична помощ, влизаща в обсадената Ивица Газа от Египет, след напън от своите интернационалните съдружници да разреши на помощта да доближи палестински цивилни на територията.

Офисът на израелския министър председател Бенямин Нетаняху разгласи решението в изказване в сряда по време на посещаване на президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

Продължете да четете

лист от 3 детайли Трудното пресмятане на Египет, до момента в който израелската офанзива против Газа продължава Защо пресичането на Рафах е жизненоважно за снабдяване на помощ на фона на израелските бомбардировки над Газа Организация на обединените нации стартира да изпраща помощ за Газа до Египет на фона на неустановеност завършек на списъка

„ В светлината на настояването на президента Байдън, Израел няма да попречи на филантропичните доставки от Египет, до момента в който това са единствено храна, вода и медикаменти за цивилното население в южната част на Ивицата Газа “, се споделя в изказването.

„ Израел няма да допусне каквато и да е филантропична помощ от своя територия за линията Газа, до момента в който нашите заложници не бъдат върнати “, добави той.

Решението следва възходящия интернационален напън, в това число от страна на Съединените щати, призоваващи за филантропична помощ за влизане в Газа, където стотици хиляди поданици бяха разселени на фона на непрекъснатите израелски въздушни удари.

Израел също по този начин вкара цялостна блокада на Газа, прекъсвайки достъпа до храна, вода, електричество и гориво за 2,3 милиона поданици на линията.

Остава неразбираемо по кое време помощта ще стартира да влиза в Газа през Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа с Египет, който съгласно Египет е бил развален от израелските въздушни удари.

Това е история в развой на развиване. Следват още.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР