Израелското правителство одобри покупката на трета ескадрила стелт изтребители Ф-35,

...
Израелското правителство одобри покупката на трета ескадрила стелт изтребители Ф-35,
Коментари Харесай

Израел ще закупи още 25 изтребителя Ф-35 за 3 млрд. долара

Израелското държавно управление утвърди покупката на трета ескадрила стелт изтребители Ф-35, а договорката е на стойност 3 милиарда $, заяви министерството на защитата, представено от Ройтерс.

С спомагателните 25 самолета, създавани от компанията „ Локхийд Мартин “, броят на тези изтребители в авиопарка на израелските военновъздушни сили ще нарасне на 75, уточни ведомството и добави, че договорката ще бъде финансирана посредством пакета военна помощ, който Израел получава от Съединени американски щати.

Израел беше първата страна отвън Съединените щати, придобила Ф-35. През май 2018 година началникът на израелските Военновъздушни сили заяви, че Израел е станал и първата страна, употребила самолета в пердах, оповестява Българска телеграфна агенция.

Ф-35 е прочут още като Joint Strike Fighter (Единен ударен изтребител), а в Израел и с името си на иврит „ Адир “ („ Могъщия “).

„ Локхийд Мартин “ и производителя на мотори „ Прат енд Уитни “ са се съгласили да включат в производството на съставените елементи за новите самолети и израелски компании от отбранителния бранш, добави израелското министерство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР