Израелското многопартийно правителство, начело с Нафтали Бенет (на снимката), загуби

...
Израелското многопартийно правителство, начело с Нафтали Бенет (на снимката), загуби
Коментари Харесай

Израелското правителство загуби ключово гласуване в парламента

Израелското многопартийно държавно управление, отпред с Нафтали Бенет (на снимката), загуби основно гласоподаване в Народното събрание, съобщи ДПА, цитирина от Българска телеграфна агенция.

Медиите означиха, че това е понижило още повече възможностите за дълготрайно просъществуване на ръководещата коалиция, която се състои от цели осем обединения.

Гласуването бе за това дали израелското законодателство да се ползва за еврейските заселници в окупираните палестински територии. Съответният закон датира от 1967 година, когато Израел завладя по време на Шестдневната война Западния бряг на река Йордан, Източен Ерусалим и линията Газа (от която след това се изтегли). Предвидено е обаче той да бъде подновяван на всеки пет години.

Законът бе подсилен от 52 депутати, само че 58 техни сътрудници гласоподаваха срещу. Това значи, че действието му ще изтече в края на този месец.

Израелският министър на правораздаването Гидеон Саар по-рано предизвести, че гласуването може да е основен тест за държавното управление.

Кабинетът към този момент загуби своето болшинство от 61 места в 120-членния парламент през април, когато един народен представител напусна ръководещата коалиция, включваща и арабска партия.

В. " Таймс ъв Израел " писа, че в случай че законът бъде анулиран, то нарушители ще може да бягат на Западния бряг без боязън от гонене. Еврейските заселници на окупираната палестинска територия пък ще се окажат с неразбираем юридически статут що се отнася до заплащането на налози и здравните застраховки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР