Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви днес, че отменя споразумението с

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви днес, че отменя споразумението с
Коментари Харесай

Израел спря сделката с ООН за африкански мигранти

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи през днешния ден, че анулира съглашението с организацията на Организация на обединените нации за бежанците. Това усложнява ориста на хиляди африкански мигранти в страната. Той го стори след напън от десни последователи на държавното управление му, оповестиха организациите, представени от БНР.
Нетаняху разгласи договорката с Върховния комисариат за бежанците на Организация на обединените нации в понеделник, като уточни, че за всеки от изпратените минимум 16 250 мигранти на Запад, в това число в Канада, Германия и Италия, страната ще разреши краткотрайно престояване за най-малко 5 години на различен.
Късно същия ден министър председателят разгласи във Facebook, че замразява договорката, а през днешния ден съобщи, че я анулира. " Внимателно изслушах многото мнения по съглашението. В резултат, откакто още веднъж претеглих преимуществата и минусите й, взех решение да анулира договорката.
Съдбата на към 37 000 африканци в Израел съставлява морална алтернатива за страната, учредена като леговище за преследвани евреи и техен народен дом.
Десноцентристкото държавно управление бе подложено на напън от свои националистически гласоподаватели да изгони мигрантите, до момента в който други призоваваха да им бъде разрешено да останат.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР