Израелският премиер Бенямин Нетаняху защити днес закона за еврейския характер

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху защити днес закона за еврейския характер
Коментари Харесай

Израелският премиер защити закона за еврейския характер на страната след протест

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху отбрани през днешния ден закона за еврейския темперамент на страната, откакто десетки хиляди хора демонстрираха против него нощес в Тел Авив, съобщи АП.

На седмичното съвещание на кабинета Нетаняху съобщи, че законът не вреди на нито един жител, както и че е необходим, с цел да "гарантира бъдещето на Израел като страна на еврейския народ за генерации напред ".

Вчера представители на арабскоезичната друзка малцинствена група в Израел, която е известна с това, че поддържа страната и служи в армията, провежда огромен митинг против закона. Според съперниците му той трансформира жителите от нееврейски генезис в жители втора класа.

Нетаняху съобщи, че "дълбоката връзка с друзката общественост " е от значително значение и че министерска комисия ще придвижи въпроса за "тази връзка и тези задължения ". Законът за еврейската нация обезпечава средства да се попречи на палестинци да получават жителство в Израел, сподели още на съвещанието той, представен от Ройтерс.

Израелският министър председател означи, че законът ще попречи на "експлоатирането на параграфа за събиране на фамилии, по силата на който доста палестинци бяха поети от Израел " от 90-те години на предишния век. "Този закон оказва помощ да се предотврати продължаващото безотговорно влизане в Израел на палестинци ", акцентира той.

В Израел жителите от арабски генезис могат да аплайват за жителство за палестински родственик или брачен партньор, който живее на Западния бряг или в линията Газа. През 2003 година израелските управляващи постановиха ограничавания за събирането на фамилии и акцентираха като претекст съображения за сигурност, отбелязва Ройтерс.

Според израелската правозащитна организация "Хамокед ", която се базира на данни на министерството на вътрешните работи, през 2016 година броят на палестинците в Израел с подобен статут, добит посредством събиране на фамилии, е бил над 12 000.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР