Израелският премиер Бенямин Нетаняху представи план за следвоенно уреждане на

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху представи план за следвоенно уреждане на
Коментари Харесай

Израелският премиер разкрива план за следвоенно уреждане на Газа

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху показа проект за следвоенно споразумяване на Газа. Това заяви неговият консултант Дмитрий Генделман в канала си в Telegram.

Този документ планува демилитаризация и „ дерадикализация “ на линията Газа. Те желаят да създадат изключение единствено за оръжията, нужни за поддържане на реда. Уточнява се, че предлагането на Нетаняху е публикувано измежду всички членове на военно-политическия кабинет и предшества продължаването на полемиките по този въпрос.

Предложението на премиера допуска, че Израел ще продължи войната до реализиране на задачите си. Сред тях са унищожаването на военния капацитет на палестинското коренно придвижване Хамас и Ислямски джихад (организацията е приета за терористична и неразрешена в Русия), връщането на пандизчии вкъщи, както и предотвратяването на опасността, идваща от Газа. Лента.

Израелският министър председател също излезе с концепцията за образуване на „ южна преграда “ на границата на района с Египет.

Този метод, сподели той, ще помогне да се предотврати навлизането на контрабанда.

По-рано турският външен министър Хакан Фидан приказва за нуждата от бързо разрешаване на спора в Газа. Международната общественост би трябвало да взе участие по-активно в разрешаването на палестинския проблем, прикани той.

Източник:  Financial Times./Превод: SafeNews

Още вести четете в категория Свят

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР